Raoul Kanmé wint € 75.060 in het Main Event van de Utrecht Poker Series, Kees van Brugge tweede

Raoul Kanmé wint € 75.060 in het Main Event van de Utrecht Poker Series, Kees van Brugge tweede

Raoul Kanmé heeft afgelopen zondag het Main Event van de Utrecht Poker Series op zijn naam geschreven. Het toernooi vond plaats in Holland Casino Utrecht en trok een recordaantal van 696 spelers. Kanmé wist in de beslissende heads-up af te rekenen met Kees van Brugge en verzekerde zich daarmee van de hoofdprijs van € 75.060.

Het Main Event van de Utrecht Poker Series was het hoogtepunt van de week en had een buy-in van € 785. Het toernooi bestond uit drie startdagen, waarbij spelers de kans kregen om zich te kwalificeren voor de officiële finaletafel. Op zaterdag kwamen 120 spelers terug voor Dag 2, met als doel de finaletafel van negen spelers te bereiken.

Bekende namen zoals Clyde Tjauw Foe, Albert Hoekendijk en Dehlia de Jong wisten wel te cashen, maar werden uiteindelijk uitgeschakeld. Ook spelers zoals Joey Cheung, Marcel Vonk, Niek Minten en Niels de Moree slaagden er niet in om de finaletafel te bereiken.

Titelverdediger Melvin Olierook wist wel de finaletafel te halen, samen met onder andere Kees van Brugge, Thierry van den Berg en Govert Metaal. Helaas kon Metaal geen comeback maken en eindigde hij als negende voor € 7.355. Olierook werd op de finaledag uitgeschakeld door Van Brugge en eindigde op de achtste plaats voor € 9.524.

Bij de laatste vijf spelers was Raoul Kanmé de chipleader, waardoor hij veel druk kon uitoefenen op zijn tegenstanders. Thierry van den Berg besloot all-in te gaan met pocket zevens, maar Kanmé had een betere hand met pocket tienen. Van den Berg eindigde als vijfde voor € 21.122.

Timo de Smet en Lucien Versteeg moesten ook het strijdtoneel verlaten en eindigden respectievelijk als vierde (€ 27.488) en derde (€ 36.738). De heads-up ging uiteindelijk tussen Kanmé en Van Brugge, waarbij Kanmé een 4:1-chiplead had. Van Brugge wist nog wel te verdubbelen, maar uiteindelijk was het Kanmé die de overwinning behaalde. In de laatste hand maakte hij een straat op de turn met vier-vijf suited, waardoor hij won van vrouw-tien.

Met zijn overwinning verzekerde Kanmé zich van de hoofdprijs van € 75.060. Het Main Event van de Utrecht Poker Series was een groot succes met een recordopkomst en spannende momenten aan de finaletafel. Het toernooi bewees opnieuw dat poker populair blijft in Nederland en dat er veel talentvolle spelers zijn die strijden om de titel.