Column Feite Hofman: te gast bij VROEG!

Column Feite Hofman: te gast bij VROEG!

Feite Hofman, een voormalig gokverslaafde, werd onlangs gevraagd om deel te nemen aan het radioprogramma VROEG van BNNVARA. Het thema van de uitzending was de impact van gokverslaving. Samen met Daniël, die ook een gokverslaving heeft, werd Hofman geïnterviewd door presentator Stephan Komduur.

De opnames vonden plaats op het Mediapark en Hofman moest om 03:45 uur aanwezig zijn. Voor de meeste mensen is dit midden in de nacht, maar voor Hofman viel het nog onder de categorie ‘vroeg in de morgen’. Ondanks dat het al een aantal weken in zijn agenda stond, was hij het bijna vergeten. Hofman staat erom bekend geen sterk geheugen te hebben.

Hofman, eigenaar van Pas op Gamen en Gokken en voorzitter van Anonieme Gokkers Omgeving Gokkers, is ervaringsdeskundige op het gebied van gokverslaving. Hij weet als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om hiermee om te gaan. Dit bleek ook tijdens zijn tenniswedstrijd in Dieren, waar hij de finale bereikte. Ondanks zijn focus op het radioprogramma, werd hij overvallen door finalestress en allerlei onlogische sportgedachten.

Uiteindelijk wist Hofman de finale te winnen, maar zijn gedachten waren alweer bij het radioprogramma. Hij moest immers vroeg opstaan om op tijd op het Mediapark te zijn. Na een korte rustperiode en wat voorbereidingen, vertrok hij naar Hilversum. Hofman was op tijd en werd verwelkomd door de medewerkers van het radioprogramma.

De radio-uitzending verliep snel en voordat Hofman het wist, was het alweer voorbij. Hij vroeg zich af of hij geen stomme dingen had gezegd, maar geloofde van niet. Het zijn de uitdagingen van een ervaringsdeskundige zijn, aldus Hofman.

Feite Hofman zet zich tegenwoordig in om mensen met een gokverslaving en hun omgeving te helpen. Hij deelt zijn ervaringen en gedachten over de ontwikkelingen op de markt op CasinoNieuws.nl. Als voormalig gokverslaafde weet hij als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om van deze verslaving af te komen.