Het artikel gaat over de normalisering van online gokken en de noodzaak van een legale online gokmarkt in Nederland. De auteur reageert op een artikel in de Telegraaf waarin een gokverslaafde zijn verhaal deelt over het verliezen van een half miljoen euro in twintig jaar verslaving. De auteur bekritiseert de tendentieuze schrijfwijze van de Telegraaf en wijst op het belang van kennis van wet- en regelgeving in de gokindustrie.
De auteur benadrukt dat marketing en e-commerce draaien om het beïnvloeden van keuzes, maar dat dit niet per se opzettelijke misleiding hoeft te zijn. Consumenten kunnen nog steeds zelf bepalen of ze willen gokken of niet. De auteur wijst erop dat het normaliseren van online gokken niet losstaat van voorlichting, bescherming en monitoring van kwetsbare groepen. Het illegaal maken van online gokken biedt geen bescherming, maar juist het legaliseren ervan kan zorgen voor een veilig alternatief voor gokkers.
De auteur pleit voor een level playing field waarin zorgplicht wordt nageleefd door online vergunninghouders en waarbij verslavingszorg concrete input en bevindingen kan leveren. Door samen te werken kunnen we effectiever zijn in het voorkomen van gokverslavingen zoals die van Dylan.
Het artikel sluit af met de wens voor een fijne vakantie voor iedereen.