ComeOn sponsort E1 & Purpose Pole Position tijdens Wereldhavendagen

ComeOn sponsort E1 & Purpose Pole Position tijdens Wereldhavendagen

Dit weekend vindt de 46e editie van de jaarlijkse Wereldhavendagen plaats in Rotterdam. Naast de gebruikelijke activiteiten staat er ook een preview gepland voor het E1 Wereldkampioenschap, het eerste volledig elektrische racebootkampioenschap ter wereld. ComeOn heeft aangekondigd dat zij sponsor zullen zijn van de E1 Rotterdam Preview en Purpose Pole Position.

De Wereldhavendagen trekken jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers naar Rotterdam. Dit jaar zal er veel aandacht zijn voor de E1 Rotterdam Preview, waar bezoekers een kijkje kunnen nemen bij een E1-raceweekend. Het E1 Wereldkampioenschap zal begin volgend jaar van start gaan in een nieuw format.

ComeOn heeft woensdag bekendgemaakt dat zij sponsor zullen zijn van het E1-evenement tijdens de Wereldhavendagen. Tijdens het evenement zullen de piloten van de raceboten deelnemen aan verschillende uitdagingen, waaronder de ComeOn Challenge en Daikin Cup. In de aankondiging legt het online casino uit wat de challenge inhoudt.

De ComeOn Challenge is een estafette-evenement waarbij piloten de RaceBird aan hun teamgenoot overdragen op het middelpunt van de race. Het doel is om als eerste team de finishlijn te passeren. De koppelingen zullen veranderen tijdens elk van de drie dagen van het evenement. Een primeur in de elektrische powerboat-racesport is dat de teams gelijk verdeeld worden, met één vrouwelijke en één mannelijke piloot in elk team, om een gelijk speelveld op gendergebied te bevorderen.

Naast de samenwerking met E1 zal ComeOn ook samenwerken met Purpose Pole Position (PPP), de officiële promoter van de race in Rotterdam. PPP zet zich in om de overgang naar snelle, elektrische mobiliteit te versnellen. Zij hopen, mede door de organisatie van de E1, aan te tonen dat Rotterdam en Nederland een toonaangevende innovatie hotspot zijn in de groene economie.

Efi Peleg, CMO van ComeOn, reageerde enthousiast op de samenwerking met E1 en PPP. Hij noemde het een geweldige kans om ComeOn en hun duurzaamheidswaarden te verbinden met de Pre-season E1 race. Hij gelooft dat het evenement een paar gedenkwaardige dagen zal opleveren.

Alejandro Agag, mede-oprichter van E1, sprak eerder al over de plannen tijdens de Wereldhavendagen. Hij noemde het fantastisch om terug te keren naar Rotterdam en een voorproefje te geven van een E1-raceweekend. Hij verwelkomt de fans om op de hoogte te blijven van meer spannende ontwikkelingen.

Het E1 Wereldkampioenschap dat volgend jaar van start gaat, zal bestaan uit tien teams met twintig gemengde piloten. Zij zullen racen op het water in iconische steden over de hele wereld. Tijdens de preview in Rotterdam zullen bezoekers een eerste indruk krijgen van een E1-raceweekend zoals dat straks zal plaatsvinden tijdens het E1 Wereldkampioenschap. De snelste teams zullen in een finale uitmaken wie zich tot winnaar mag kronen.

Het sponsoren van de E1 door ComeOn valt samen met een rebranding van het merk. Sinds dinsdag heeft de goksite een nieuw logo.