Isaac Haxton wint Super High Roller Bowl VIII en ontvangt $ 2.760.000

Isaac Haxton wint Super High Roller Bowl VIII en ontvangt $ 2.760.000

Dit weekend was Isaac Haxton de grote winnaar in de Super High Roller Bowl VIII. Hij versloeg een indrukwekkend deelnemersveld en ging naar huis met de hoofdprijs van $ 2.760.000 (€ 2.606.725). Met deze overwinning heeft Haxton zijn totale cashes in 2023 op $ 12,9 miljoen gebracht, dankzij maar liefst zeven overwinningen.

Het toernooi vond plaats in de PokerGO Studio in het ARIA Resort & Casino, waar de afgelopen weken verschillende pokertoernooien met hoge buy-ins werden gehouden. Stephen Chidwick won het klassement van de 2023 Poker Masters, waarna de spelers zich klaarmaakten voor de Super High Roller Bowl VIII met een buy-in van $ 300.000.

In totaal namen twintig spelers deel aan het toernooi, wat resulteerde in een totale prijzenpot van $ 6 miljoen voor de laatste vier spelers. Op de tweede dag keerden twaalf spelers terug om te strijden voor een plek aan de officiële finaletafel. Helaas moesten Kristen Foxen, Justin Bonomo, Cary Katz en Daniel Negreanu vroegtijdig afscheid nemen.

Negreanu verloor zijn chips met een uitstekende hand (aas-vrouw) tegen de aas-vier van Isaac Haxton, die echter een vier hitte en daarmee de winnaar van de Super High Roller Bowl VII naar huis stuurde. Uiteindelijk eindigde de dag met zes spelers, waarbij Haxton bijna vier keer zoveel chips had als de nummer twee op het leaderboard.

Op de finaledag begon Stephen Chidwick sterk door Bryn Kenney, de koploper van de All-Time Money List, op de zesde plaats te elimineren. Vervolgens kreeg Chris Brewer een enorme bad beat te verwerken op de bubble, toen hij met pocket azen verloor van de koning-tien van Andrew Lichtenberger. Hierdoor waren de overige spelers verzekerd van minimaal $ 600.000 aan prijzengeld.

Jason Koon werd vervolgens uitgeschakeld met pocket koningen tegen de boer-tien van Lichtenberger, die een straat maakte op de turn. Ook Chidwick moest eraan geloven tegen Lichtenberger, waardoor de Brit dit keer derde eindigde voor $ 960.000. Door het uitschakelen van deze drie spelers begon Lichtenberger de heads-up tegen Haxton met een voorsprong in chips.

Er volgde een urenlang gevecht tussen de twee spelers, waarin de chiplead meerdere keren wisselde. Lichtenberger had de kans om het toernooi te winnen met een overpair tegen een flushdraw, maar zijn hand hield geen stand. Twee handen later besliste Haxton het toernooi definitief in zijn voordeel en pakte daarmee zijn tweede Super High Roller Bowl-titel.

Eerder won Haxton al de Super High Roller Bowl V, waarbij hij zijn grootste cash ooit ($ 3.672.000) noteerde. De volledige uitslag van de Super High Roller Bowl VIII is als volgt:

1. Isaac Haxton – $ 2.760.000 (€ 2.606.725)

2. Andrew Lichtenberger – $ 1.680.000 (€ 1.587.612)

3. Stephen Chidwick – $ 960.000 (€ 907.207)

4. Jason Koon – $ 600.000 (€ 567.004)

Isaac Haxton heeft op overtuigende wijze zijn tweede Super High Roller Bowl-titel gewonnen en blijft zijn stempel drukken op de wereld van het professionele poker.