Powerball-jackpot van $ 1 miljard valt opnieuw in Californië

Powerball-jackpot van $ 1 miljard valt opnieuw in Californië

Een man of vrouw uit de Amerikaanse staat Californië heeft woensdag een ongelooflijk geldbedrag van $ 1.080.000.000 (€ 962.909.919) gewonnen in de Powerball-jackpot. Dit is de grootste jackpotprijs ooit in de geschiedenis van de Powerball-loterij.

Het winnende lot werd verkocht bij de Las Palmitas Mini Market in Los Angeles, en de gelukkige winnaar had de juiste nummers voorspeld: 7, 13, 10, 24, 11 en het bonusgetal 24. Met deze nummers heeft de winnaar of winnares een bedrag van maar liefst $ 1,08 miljard (€ 962 miljoen) gewonnen.

De winnaar heeft nu de keuze om het bedrag in één keer te ontvangen, wat neerkomt op $ 558 miljoen, of om het bedrag over een periode van 30 jaar uit te laten betalen. In dat geval zal de winnaar elk jaar tientallen miljoenen ontvangen.

De Powerball-loterij is erg populair in de Verenigde Staten vanwege de enorme jackpots die kunnen worden gewonnen. Loten voor de Powerball-trekking kosten slechts $ 2 per stuk. Om te winnen, moeten spelers vijf witte ballen voorspellen met waarden van 1 tot en met 68, evenals het rode bonusgetal met een waarde van 1 tot en met 25.

Opmerkelijk genoeg is dit niet de eerste keer dat de Powerball-jackpot in Californië valt. In november vorig jaar viel de jackpot ook al in deze staat, en destijds was de jackpot zelfs gestegen naar een recordhoogte van ruim $ 1,9 miljard. Uiteindelijk werd de jackpot $ 2,04 miljard (€ 2,03 miljard), omdat zoveel mensen een poging waagden om te winnen.

De trekking van vorig jaar verliep echter niet zonder problemen. Er was een technisch defect waardoor de trekking in eerste instantie niet kon plaatsvinden. Toen de trekking uiteindelijk doorging, werden de nummers 10, 33, 41, 47, 56 en het bonusgetal 10 getrokken. Het winnende lot met deze nummers bleek te zijn gekocht in Californië.

Na de trekking ontstond er echter controverse over wie de werkelijke winnaar was. Edwin Castro meldde zich als winnaar, maar zijn landgenoot Jose Rivera spande een rechtszaak aan tegen de California Lottery en beweerde dat Castro zijn winnende lot had gestolen. De California Lottery geloofde echter niet in het verhaal van Rivera en sprak haar volledige vertrouwen uit in haar eigen controleproces.

De Powerball-jackpot is altijd een spannende gebeurtenis voor loterijspelers over de hele wereld. Het is een kans om in één klap miljonair te worden en al je dromen waar te maken. Voor de gelukkige winnaar of winnares uit Californië zal dit enorme geldbedrag ongetwijfeld een levensveranderende ervaring zijn.