Weddenschappen op kaarten voor Lucas Paquetá geannuleerd door bookmakers vanwege FA-onderzoek

Weddenschappen op kaarten voor Lucas Paquetá geannuleerd door bookmakers vanwege FA-onderzoek

In het Verenigd Koninkrijk hebben verschillende grote bookmakers ervoor gekozen om weddenschappen op gele kaarten voor Lucas Paquetá te schrappen. Dit besluit volgt op het nieuws over een onderzoek van de Engelse voetbalbond (FA) naar de Braziliaanse middenvelder van West Ham United. Paquetá wordt ervan beschuldigd zich schuldig te hebben gemaakt aan spotfixing door bewust een gele kaart te pakken.

Sinds begin deze maand is het niet meer mogelijk om bij een aantal bekende bookmakers in het Verenigd Koninkrijk in te zetten op gele kaarten voor Lucas Paquetá. Onder andere Betway, dat toevallig shirtsponsor is van Paquetá’s werkgever West Ham United, William Hill, bet365, Betfair, Paddy Power en Sky Bet hebben besloten deze weddenschappen te verwijderen. Volgens The Daily Mail hebben de bookmakers deze beslissingen onafhankelijk genomen na overleg met hun juridische afdelingen. Uit onderzoek blijkt dat ook Unibet de naam van Paquetá niet aanbiedt in hun weddenschappen voor kaarten voor individuele spelers.

Eind augustus werd bekend dat de FA een onderzoek is gestart naar de Braziliaanse middenvelder. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan spotfixing door mogelijk bewust een gele kaart te pakken tijdens een wedstrijd tegen Aston Villa. Er was veel geld ingezet op deze weddenschap vanuit Paqueta Island in Guanabara Bay, waar Paquetá is opgegroeid.

Op dit moment wacht Paquetá nog op de uitkomst van het onderzoek van de Engelse voetbalbond. Eerder dit jaar kreeg voetballer Ivan Toney een schorsing van acht maanden voor het gokken op zijn eigen voetbalwedstrijden, hoewel hij zich niet schuldig had gemaakt aan matchfixing of spotfixing. In het Verenigd Koninkrijk is het voor profvoetballers verboden om geld in te zetten op sportwedstrijden.

In Nederland was Tom Beugelsdijk eerder onderwerp van gesprek, nadat hij ervan werd beschuldigd een bewuste gele kaart te hebben gepakt in een wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en PSV. Na onderzoek werd hij echter vrijgesproken.

Sinds de legalisering van online gokken in Nederland is het voor Nederlandse gokkers niet meer mogelijk om te wedden op gele en rode kaarten. Dit beleid is ingesteld om mogelijke matchfixing tegen te gaan, aangezien wedopties zoals kaarten en corners redelijk makkelijk te beïnvloeden zijn door voetbalspelers.

Let op: dit artikel bevat affiliate-links. Als u via zo’n link een account aanmaakt bij een van onze partners, ontvangen wij daar een commissie voor, zonder extra kosten voor u. Onze partners hebben geen invloed op de redactionele inhoud en reviews van CasinoNieuws.