Wouter Beltz domineert EPT Barcelona Main Event Dag 3 en gaat met grote stack naar Dag 4

Wouter Beltz domineert EPT Barcelona Main Event Dag 3 en gaat met grote stack naar Dag 4

Op Dag 3 van het €5.300 Main Event bij de PokerStars European Poker Tour (EPT) Barcelona waren er verschillende Nederlandse en Belgische spelers in actie. Een van de spelers die indruk wist te maken was Wouter Beltz, die zich met een grote stack naar Dag 4 speelde. Ook Thomas Boivin zal op donderdag terugkomen voor het vervolg van het toernooi.

Op woensdag mochten 303 spelers terugkomen voor het vervolg van het Main Event. Onder hen waren zeven Nederlanders en vier Belgen die nog kans maakten op de hoofdprijs van €1.488.000. Helaas eindigde de dag al snel voor Roelof Pepping, die op plaats 290 eindigde en €8.850 wist te cashen. Ook Frederic Van der Mersch (270e, €10.200), Raoul Refos (226e, €10.200) en Davidi Kitai (218e, €11.700) werden uitgeschakeld. Wim Verhaegen en Jan Bronkhorst wisten respectievelijk €13.450 te cashen met plaats 162 en 153.

Richting het einde van de dag waren er nog drie Nederlanders en een Belg over. Daniel Pastor eindigde uiteindelijk op plaats 104 voor €17.900. Ook Govert Metaal werd uitgeschakeld nadat hij opnieuw een pijnlijke beat te verwerken kreeg. Op de bubble verloor hij al met pocket azen van pocket vrouwen, en dit keer ging hij ten onder met pocket koningen tegen pocket tienen.

Wouter Beltz kende een uitstekende start van zijn dag door een grote pot te winnen met aas-koning tegen pocket koningen. Hij wist daarna nog een belangrijke pot te winnen met pocket zevens tegen pocket achten. Vlak voor de volgende pauze moest hij echter pocket vrouwen folden in een grote pot. Gelukkig kreeg hij daarna te horen dat hij mocht aanschuiven aan de televisietafel.

Aan de televisietafel nam Beltz plaats tussen internationale toppers Patrik Antonius en Robin Ylitalo. Hij belandde al snel all-in met aas-boer tegen aas-vrouw van Ylitalo en wist te dubbelen naar 715.000 chips. Vanaf dat moment wist Beltz de ene na de andere pot te winnen, waaronder een mooie 4-bet all-in tegen Antonius met aas-boer. Vlak voor de pauze schakelde hij nog een speler uit met koning-vrouw tegen tien-acht.

Terwijl hij voortdurend in gesprek was met Antonius en Ylitalo, leek Beltz niet onder de indruk van alles rondom de televisietafel. Hij steeg naar meer dan een miljoen chips en wist zich uiteindelijk met 1.230.000 chips naar Dag 4 te spelen, net boven Thomas Boivin (1.200.000).

Op Dag 4 zullen de 79 overgebleven spelers strijden om de hoofdprijs van bijna anderhalf miljoen euro. Iedere speler is al verzekerd van €20.550.