Wouter Beltz en Govert Metaal behalen grote stacks in EPT Barcelona Main Event 1A

Wouter Beltz en Govert Metaal behalen grote stacks in EPT Barcelona Main Event 1A

Het € 5.300 Main Event van de 2023 PokerStars European Poker Tour Barcelona is afgelopen zondag van start gegaan in het Casino Barcelona. Bijna achthonderd spelers, waaronder een groot aantal Nederlanders en Belgen, namen deel aan het toernooi. Wouter Beltz had een fantastische openingsdag en eindigde als twaalfde in chips.

Ondanks de nieuwe belastingregels in Spanje is de 2023 PokerStars European Poker Tour Barcelona tot op heden een groot succes. In de events van de Estrellas Poker Tour zijn al een aantal records verbroken. Bart Lybaert wist zelfs de finaledag van de € 2.200 Estrellas High Roller te bereiken.

Op Dag 1A van het Main Event kwamen in totaal 791 spelers in actie. Het doel was om tien levels van een uur door te komen. Helaas slaagden bekende spelers zoals Teun Mulder, Kenny Hallaert en Thomas Boivin er niet in om de dag door te komen.

Wouter Beltz was een van de Nederlandse spelers die wel succesvol was op Dag 1A. Hij wist zijn startstack al voor de eetpauze te verdubbelen en dubbelde kort daarna opnieuw met pocket vrouwen tegen negen-hoog. Aan het einde van de dag had Beltz maar liefst 208.500 chips, bijna acht keer zijn startstack. Ook Govert Metaal sloot de dag goed af met 139.500 chips. Daarnaast eindigden Karim Maekelberg (121.000) en Gijsbertina van de Steeg (114.000) met meer dan een ton aan chips.

Andere Nederlandse spelers die de eerste openingsdag door kwamen waren Jan Bronkhorst (82.000), Roelof Pepping (60.500), Noah Boeken (59.500), Ad Schaap (54.000), Sven Stok (37.000) en Harold Terwagne (34.000).

Maandag staat Dag 1B van het Main Event op het programma. Alle overgebleven spelers keren vervolgens dinsdag terug voor Dag 2, waar ook de registratie zal sluiten. De beslissing in het toernooi zal uiteindelijk op zondag 3 september vallen.

Foto: Danny Maxwell voor Rational Intellectual Holdings Limited via PokerNews.com