Kan Max Verstappen zich herstellen bij de Grand Prix van Japan?

Kan Max Verstappen zich herstellen bij de Grand Prix van Japan?

Het was een ongewone ervaring voor de Formule 1 in Singapore. Na tien opeenvolgende overwinningen moest Max Verstappen genoegen nemen met een vijfde plaats. Voor het eerst dit seizoen was Red Bull niet in staat om te strijden voor de overwinning. Zowel Verstappen als Perez wist geen podiumplaats te behalen. Maar kunnen de coureurs zich dit weekend revancheren tijdens de Grand Prix van Japan?

Voorafgaand aan het raceweekend werd al gesproken over de uitdagingen die Red Bull zou tegenkomen in Singapore. Nu, een week later, krijgen ze meteen de kans om zich te herstellen. En dat op een circuit waar Verstappen goede herinneringen aan heeft. Hij won er vorig jaar zijn tweede wereldtitel, behaalde een geweldig teamresultaat met een één-twee finish en reed er voor het eerst in een Formule 1-auto tijdens een trainingssessie in 2014.

Als we kijken naar de Grand Prix van Singapore, zien we dat steeds meer coureurs meedoen in de strijd om het podium. Verstappen, Perez, Sainz, Leclerc, Hamilton, Russell, Norris en zelfs Piastri vechten allemaal om de topplaatsen. Maar er moet wel worden opgemerkt dat Red Bull een slecht weekend had op het stratencircuit van Marina Bay. Verwacht wordt dat ze op het Suzuka Circuit weer volop kunnen meedoen.

Carlos Sainz voert de druk op bij Ferrari. Afgelopen weekend behaalde het team eindelijk weer een overwinning na meer dan een jaar droogte. Hoewel Sainz enige hulp kreeg van zijn teamgenoot, was het vooral zijn eigen slimme besluit dat de doorslag gaf. Daarnaast lijkt de Spanjaard sinds de race in Monza erg gefocust en mentaal sterk.

Voor Charles Leclerc wordt het tijdens de Grand Prix van Japan beter. In de Formule 1 is er geen genade, je moet altijd strijden met je teamgenoot. Op dit moment is dat echter moeilijk vanwege het sterke optreden van Carlos Sainz. Hij lijkt net iets meer te kunnen dan de Monegask, maar kan hij dat ook op het Suzuka Circuit laten zien?

Het McLaren-team heeft een dramatische seizoenstart gehad, maar sinds de Grand Prix van Oostenrijk gaat het beter. Na enkele grote updates eindigde Lando Norris plotseling als vierde en een week later werd hij zelfs tweede in Groot-Brittannië. Tijdens de Grand Prix van Singapore kreeg Norris opnieuw een grote update, waarna hij als tweede eindigde op minder dan een seconde van de winnaar. De vraag is nu of Norris opnieuw een podiumplaats kan behalen.

Wat betreft het weer tijdens de Grand Prix van Japan, wordt er regen en zon voorspeld. In september valt er gemiddeld 195 mm regen in Suzuka. Het raceweekend begint met bewolking en buien op vrijdag, maar de kans op regen neemt gedurende het weekend af. Een lokale bui is echter niet uitgesloten, vooral op zondag. Als het regent tijdens de race, zal het van korte duur zijn en niet te vergelijken met de natte omstandigheden van vorig jaar.

Het raceweekend van de Grand Prix van Japan begint op vrijdag 22 september met de vrije trainingen. Op zondag 24 september vindt de race plaats.

Disclaimer: Dit artikel bevat affiliate-links naar aanbieders van online kansspelen. Als u via zo’n link een account aanmaakt, ontvangen wij een commissie, zonder extra kosten voor u. Onze partners hebben geen invloed op de redactionele inhoud en reviews van dit artikel.