EGBA publiceert duurzaamheidsrapport met toename in bevordering van veilig gokken

In 2022 hebben de leden van de European Gaming & Betting Association (EGBA) een recordaantal berichten naar hun klanten gestuurd om veiliger gokken te promoten. Uit het nieuwe duurzaamheidsrapport van de organisatie blijkt dat er in totaal 45,5 miljoen berichten zijn verstuurd, waarvan bijna de helft gepersonaliseerd was.

De EGBA is een in Brussel gevestigde organisatie die diverse grote gokbedrijven vertegenwoordigt. Het doel van de EGBA is om de belangen van deze bedrijven te behartigen en hen te ondersteunen bij het voldoen aan de regelgeving en het bevorderen van veilig gokken.

Het nieuwe duurzaamheidsrapport van de EGBA laat zien dat de leden in 2022 aanzienlijke inspanningen hebben geleverd om veiliger gokken te promoten. Zo hebben zij 45,5 miljoen berichten naar hun klanten gestuurd, een stijging van 20% ten opzichte van het voorgaande jaar. Bijna de helft van deze berichten was gepersonaliseerd, wat een stijging van 42% betekende.

Daarnaast hebben de leden van de EGBA ook geïnvesteerd in trainingen voor hun werknemers. Driekwart van alle werknemers heeft een speciale training gehad over veiliger gokken. Dit toont aan dat de leden van de EGBA zich bewust zijn van het belang van veilig gokken en actief werken aan het bevorderen van verantwoord speelgedrag.

Het rapport bevat ook interessante gegevens over het aantal spelers bij de leden van de EGBA. In 2022 is het aantal spelers gestegen naar 31,2 miljoen, een stijging van 5% ten opzichte van het voorgaande jaar. Van deze spelers was 74% man en 26% vrouw. De meeste spelers waren tussen de 26 en 50 jaar oud.

Daarnaast is er ook data gepresenteerd over het gebruik van tools voor veiliger gokken. In totaal hebben 18,4 miljoen spelers minimaal één tool gebruikt, wat meer dan de helft van alle spelers is. De meest gebruikte tool was een stortingslimiet, die door 67% van de spelers werd gebruikt.

Maarten Haijer, secretaris-generaal van de EGBA, is verheugd over de positieve vooruitgang die de leden hebben geboekt op het gebied van veilig gokken. Hij benadrukt dat dit een belangrijk onderdeel is van hun streven naar duurzaamheid en dat de leden zich blijven inzetten om een veilige en verantwoorde gokomgeving te creëren.

Het duurzaamheidsrapport van de EGBA bevat ook nieuwe gegevens over werkgelegenheid en diversiteit binnen de organisatie, evenals statistieken over energie- en milieuprestaties. Hiermee laat de EGBA zien dat zij niet alleen aandacht hebben voor veilig gokken, maar ook voor andere aspecten van duurzaamheid.

Al met al toont het nieuwe duurzaamheidsrapport van de EGBA aan dat de leden zich actief inzetten voor veiliger gokken en het bevorderen van verantwoord speelgedrag. Met de stijging van het aantal berichten en de personalisatie ervan laten zij zien dat zij zich bewust zijn van de behoeften en voorkeuren van hun klanten. Dit is een positieve ontwikkeling die bijdraagt aan een duurzame en verantwoorde gokindustrie.