Voorbeschouwing Nederland – Portugal op het WK Vrouwenvoetbal 2023

Voorbeschouwing Nederland - Portugal op het WK Vrouwenvoetbal 2023

Op zondag 23 juli 2023 om 09:30 Nederlandse tijd zal Nederland haar WK Vrouwenvoetbal aftrappen tegen Portugal. Deze wedstrijd lijkt een cruciale te zijn voor de Oranje Leeuwinnen, aangezien Verenigde Staten als gedoodverfde groepswinnaar wordt gezien in Poule E. In deze voorbeschouwing kijken we vooruit naar de wedstrijd tussen Nederland en Portugal en geven we enkele wedtips.

Nederland heeft een goede historie tegen Portugal. Van de vijf onderlinge ontmoetingen heeft Nederland vier keer gewonnen en slechts een keer verloren. De laatste ontmoeting tussen beide landen vond plaats tijdens het EK Vrouwenvoetbal in 2022, waar Nederland met 3-2 won. Ondanks deze goede statistieken is Portugal geen ploeg die zomaar verslagen zal worden. Ze staan op de 21e plaats op de FIFA-ranglijst, terwijl Nederland op de negende plaats staat. Nederland is dus favoriet voor de overwinning, maar moet niet onderschat worden.

De voorbereiding van het Nederlandse team verloopt tot nu toe niet vlekkeloos. Het eerste oefenduel moest worden afgelast vanwege glas en steentjes op het veld. Daarna moesten ze uitwijken naar een ander trainingsveld omdat het oorspronkelijke grasmat niet aan de eisen voldeed. Tot overmaat van ramp is het trainingsveld in Nieuw-Zeeland uitgerust met een harde plaat die bij cricket gebruikt wordt, wat blessures kan veroorzaken. Daarnaast mist Nederland haar topspeler Vivianne Miedema, die geblesseerd is geraakt aan haar kniebanden. De doelpunten zullen nu moeten komen van Lieke Martens, Lineth Beerensteyn en enkele middenvelders zoals Jill Roord en Danielle van de Donk.

Portugal heeft een ervaren selectie met zes speelsters boven de 30 jaar. Zeven spelers hebben meer dan 100 interlands gespeeld. Het scorend vermogen moet komen van aanvaller Carolina Mendes en Diana Silva. Verdediger Carole Costa neemt de strafschoppen voor Portugal.

Nederland zit in Poule E samen met Verenigde Staten, Portugal en Vietnam. Verenigde Staten is de regerend wereldkampioen en wordt gezien als de grote favoriet voor de eindzege. Nederland en Portugal zullen strijden om de tweede plaats in de groep.

Bij de bookmakers is Nederland de grote favoriet voor de overwinning met een quotering van 1,48. Een stunt van Portugal kan echter interessant zijn, met een quotering van 2,63 voor een gelijkspel of overwinning van Portugal. Daarnaast kan er ingezet worden op Lieke Martens die minimaal een doelpunt zal scoren, met een quotering van 2,40.

Kortom, de wedstrijd tussen Nederland en Portugal belooft spannend te worden. Nederland is favoriet, maar Portugal zal zich niet zomaar gewonnen geven. Het belooft een interessante wedstrijd te worden voor voetbalfans en gokliefhebbers.