ITIA en ITF lanceren verplichte integriteitstraining voor jeugdspelers tennis

ITIA en ITF lanceren verplichte integriteitstraining voor jeugdspelers tennis

ITIA en ITF lanceren online integriteitstraining voor jeugdspelers in het tennis

De International Tennis Integrity Agency (ITIA) en de International Tennis Federation (ITF) hebben aangekondigd dat ze hun samenwerking verder zullen intensiveren om match-fixing in het tennis te bestrijden. Een van de maatregelen die ze nemen, is het uitbrengen van een online module over integriteitstraining voor jeugdspelers.

De ITIA heeft in samenwerking met de ITF een online integriteitstraining ontwikkeld die verplicht gesteld wordt voor duizenden opkomende jeugdige tennistalenten. Deze training is bedoeld om jonge spelers bewust te maken van integriteitswaarden en -regels, en hen bekend te maken met het Tennis Anti-Doping Programme (TADP) en het Tennis Anti-Corruption Program (TACP).

Om de training te volgen, moeten spelers zich inschrijven via het Juniors International Player Identification Number (IPIN), dat ze ook gebruiken bij inschrijving voor ITF-toernooien. De module is beschikbaar in het Engels, Spaans en Frans, zodat spelers van over de hele wereld er gebruik van kunnen maken.

Karen Moorhouse, CEO van ITIA, noemt de samenwerking met de ITF een belangrijke stap in de strijd tegen match-fixing. Ze benadrukt dat de training niet alleen bedoeld is om spelers de regels bij te brengen, maar ook om hen te ondersteunen en ervoor te zorgen dat ze al vroeg in hun carrière kennis maken met belangrijke onderwerpen als antidoping.

Ook Kelly Fairweather, CEO van de ITF, benadrukt het belang van de verplichte onderwijsmodules voor jeugdspelers. Hij stelt dat het doel van de ITF is om spelers voor te bereiden op alle aspecten van het leven op de tour, en dat de integriteitstraining daar een cruciaal onderdeel van is.

Naast de aankondiging van de integriteitstraining heeft de ITIA ook een sanctie opgelegd aan de Australische tenniscoach Mark Philippoussis. Hij heeft de regels omtrent sponsoring van tennisweddenschappen overtreden door deel te nemen aan een reclame voor een gokbedrijf. Als gevolg hiervan heeft Philippoussis een boete van $10.000 gekregen en een voorwaardelijke schorsing van vier maanden.

Met de lancering van de online integriteitstraining en het opleggen van sancties aan overtreders hopen de ITIA en de ITF de kans op match-fixing in het tennis verder te reduceren. Door spelers al op jonge leeftijd bewust te maken van integriteitswaarden en -regels, hopen ze een belangrijke stap te zetten in het behoud van de integriteit van de sport.