Rangers FC en Kindred verlengen hun samenwerking

Rangers FC en Kindred verlengen hun samenwerking

Kindred verlengt samenwerking met Rangers FC voor maatschappelijk project Team Talk

Kindred Group heeft aangekondigd dat het de bestaande overeenkomst met de Schotse voetbalclub Rangers FC omtrent het maatschappelijke project Team Talk heeft verlengd. Team Talk is een initiatief van de Rangers Charity Foundation en richt zich op het ondersteunen van mannen in hun geestelijke gezondheid en welzijn, ongeacht hun leeftijd of achtergrond.

Kindred, het gokbedrijf dat onder andere bekend is van goksites als Unibet en 32Red, zal door de verlenging van de samenwerking het maatschappelijke project verder uitbreiden en ontwikkelen. Het project richt zich met name op de Schotse hoofdstad Glasgow, waar Rangers FC gevestigd is.

Team Talk is de afgelopen drie jaar boven verwachting gegroeid, zo meldt Kindred. Op dit moment heeft het project al 117 mannen in de omgeving van Glasgow weten te helpen, en de bedoeling is om dit aantal in de komende 12 maanden verder uit te breiden.

Deelnemers aan het programma kunnen hun geestelijke gezondheid en welzijn bespreken in speciale veilige en gastvrije ruimtes. Er vinden wekelijks ontmoetingen plaats op het Ibrox Community Complex, en daarnaast is er ook een virtuele Team Talk op woensdag.

Een van de bijzondere sessies van Team Talk werd bijgewoond door Rangers FC-doelman Jack Butland. Hij sprak met de deelnemers over hun ervaringen, hoe het programma hen helpt en de verwachtingen van de voetbalclub voor het nieuwe seizoen.

Connal Cochrane, Chief Executive van de Rangers Charity Foundation, is trots op de voortgang van Team Talk en de samenwerking met Kindred. Hij benadrukt dat de langdurige relatie met Kindred hen in staat stelt om strategische steun te bieden aan mensen in de lokale gemeenschap, met name mannen die hulp kunnen gebruiken bij hun geestelijke gezondheid.

Sam Mead, hoofd marketing UK bij Kindred Group, voegt hieraan toe dat Kindred zeer selectief is als het gaat om samenwerkingen met clubs en dat alle sponsoring gebaseerd is op financiering en steun van de gemeenschap. Hij is blij met het succes van het project tot nu toe en kijkt ernaar uit om in de komende maanden meer lokale mannen te helpen.

De sponsorovereenkomst tussen Kindred en Rangers FC is de langstlopende in zijn soort binnen het Britse voetbal. In oktober 2022 stond Kindred tijdens de Safer Gambling Week met een alternatieve sponsor op het shirt van Rangers FC, waarop de boodschap Zero % Mission te zien was. Dit initiatief maakt deel uit van de verantwoord spelen campagne van Kindred genaamd “Journey towards Zero”.

Rangers FC zal aankomend seizoen spelen met de Zero % Mission-uiting op het tenue. Het Schotse voetbal hoeft voorlopig niet te vrezen voor een verbod op goksponsoring, aangezien de competitie heeft toegezegd dat er geen verbod zal komen, in tegenstelling tot de Engelse Premier League die vanaf het seizoen 2026-2027 een vrijwillig verbod op goksponsoren invoert.