Wiskundeleraar dient rechtszaak in na niet-uitbetaling van weddenschap van $ 217.750 door BetMGM

Wiskundeleraar dient rechtszaak in na niet-uitbetaling van weddenschap van $ 217.750 door BetMGM

Een Amerikaanse wiskundeleraar genaamd Kris Benton is van plan om gokbedrijf BetMGM voor de rechter te slepen vanwege een meningsverschil bij een uit te betalen weddenschap. BetMGM weigert namelijk een bedrag van $ 217.750 (€ 200.413) uit te betalen aan Benton. De weddenschappen werden ingezet op een wedstrijd van het Nederlands Elftal tijdens het WK vrouwenvoetbal 2023.

Benton, een 35-jarige wiskundeleraar, besloot tijdens het WK vrouwenvoetbal een gokje te wagen bij BetMGM. Hij zette in op drie verschillende same game parlays voor de wedstrijd tussen Nederland en Vietnam. Same game parlays zijn weddenschappen waarbij je gokt op meerdere gebeurtenissen binnen een wedstrijd.

Benton speelde op 1 augustus de volgende same game parlays:

– Nederland houdt de nul en Nederland krijgt de meeste corners: $ 750 inzet met een uitbetaling van $ 50.250

– Nederland houdt de nul en Nederland krijgt de meeste corners: $ 1.000 inzet met een uitbetaling van $ 67.000

– Nederland scoort als eerste en Nederland krijgt de meeste corners: $ 1.500 inzet met een uitbetaling van $ 100.500

Nederland won de wedstrijd met 7-0, hield de nul, scoorde als eerste en kreeg de meeste corners. Hierdoor had Benton een bedrag van $ 214.500 (€ 197.421) gewonnen. Echter, BetMGM annuleerde de weddenschappen vanwege een foutieve quotering bij de bookmaker voor de corners. De bookmaker had een veel te hoge odd aangeboden voor de corners, waardoor alle weddenschappen van Benton werden geannuleerd.

Benton liet het hier niet bij zitten en heeft een officiële klacht ingediend bij de toezichthouder in Virginia. Hij heeft ook een advocaat ingeschakeld en is optimistisch over zijn kansen om zijn geld terug te krijgen. BetMGM bood Benton nog wel een free bet ter waarde van $ 100 aan, maar deze weigerde hij.

In Nederland is het niet mogelijk om te wedden op corners en gele en rode kaarten sinds de legalisatie van de gokmarkt in 2021. Ook in Nederland stappen spelers naar de rechtbank over onenigheid over gewonnen weddenschappen. Onlangs gaf de rechter TOTO gelijk in twee verschillende zaken. In één zaak daagde een speler TOTO voor de rechter vanwege een onduidelijke schrijfwijze van een weddenschap, maar de bookmaker kreeg gelijk. In de andere zaak ging het om een groep spelers die gebruik maakte van een overduidelijke foute quotering, maar ook zij kregen geen gelijk van de rechter.

Het is nog niet bekend wanneer Benton de stap naar de rechter zal maken.