Scorito dient vergunningaanvraag in bij Ksa voor het eerste Fantasy Sports kansspel van Nederland

Scorito dient vergunningaanvraag in bij Ksa voor het eerste Fantasy Sports kansspel van Nederland

Scorito, het Nederlandse bedrijf bekend van zijn Fantasy Sports spellen, heeft aangekondigd dat het in 2024 Fantasy Sports spellen wil gaan aanbieden waarbij spelers echt geld kunnen winnen. Het bedrijf heeft in augustus 2023 een vergunningaanvraag ingediend bij de Kansspelautoriteit voor het nieuwe product Scori PRO.

Scori PRO zal naast het bestaande Scorito-platform bestaan en spelers dezelfde spellen aanbieden, maar dan met de mogelijkheid om er geld mee te kunnen winnen. Het bedrijf heeft op dit moment 1,6 miljoen accounts, waarvan 43.000 klanten een jaarabonnement hebben waarmee zij alle spellen kunnen spelen.

Om de vergunning te verkrijgen, heeft Scorito al in het laatste kwartaal van 2022 de eerste voorbereidingen getroffen. Het bedrijf heeft haar platform laten keuren door een onafhankelijk instituut en heeft vervolgens de vergunningaanvraag ingediend bij de Kansspelautoriteit. Scorito hoopt in het eerste kwartaal van 2024 de markt op te kunnen met Scori PRO.

De totale kosten voor het aanpassen van Scorito zodat het echt geld fantasy sports kan aanbieden, worden geschat op €1.379.000. Hiervan zal €1.151.000 worden besteed aan de ontwikkeling van het platform, €173.000 aan de vergunning en keuring, en €55.000 aan advies en IT-diensten.

Het is niet de eerste keer dat Scorito in aanraking komt met de Kansspelautoriteit. Tijdens het WK 2022 adverteerden BetCity en TOTO in de Scorito-app, maar dit werd verboden door de toezichthouder. Gokbedrijven mogen namelijk niet adverteren in spellen die op afstand met elektronische communicatiemiddelen worden georganiseerd. Scorito heeft daarop het logo van BetCity uit de app verwijderd.

Het is nog afwachten of de vergunningaanvraag van Scorito wordt goedgekeurd door de Kansspelautoriteit. Als dat het geval is, zal Scori PRO het eerste Fantasy Sports kansspel van Nederland zijn waarbij spelers echt geld kunnen winnen.