Alexandre Reard wint tweede WSOP-bracelet in $10.000 NLHE 6-Handed in 2023

Alexandre Reard wint tweede WSOP-bracelet in $10.000 NLHE 6-Handed in 2023

In de nacht van maandag op dinsdag heeft Alexandre Reard geschiedenis geschreven door het winnen van een van de meest prestigieuze toernooien van de 2023 World Series of Poker (WSOP). De Fransman wist het $ 10.000 6-Handed No-Limit Hold’em Championship op zijn naam te schrijven en ging naar huis met een prijs van maar liefst $ 1.057.663.

Het toernooi vond plaats in het Horseshoe and Paris Las Vegas en trok veel bekende namen uit de pokerwereld. Op de finaledag kwamen zes spelers terug om te strijden om de hoofdprijs van ruim één miljoen dollar. Onder deze finalisten bevonden zich ook Stephen Chidwick en Justin Liberto.

Reard begon de dag sterk door Eric Baldwin uit te schakelen op de zesde plaats. Hij won met pocket boeren van de aas-zes van Baldwin en verdiende hiermee $ 155.809. Niet veel later kreeg Reard opnieuw pocket boeren en schakelde hij Eli Berg uit, die als vijfde eindigde voor $ 216.319.

Bij de laatste vier spelers probeerde Reard veel druk uit te oefenen, maar zijn tegenstanders lieten zich niet intimideren. Toch was het Reard die opnieuw een speler wist uit te schakelen. Met aas-tien versloeg hij de pocket tienen van Justin Liberto, die als vierde eindigde voor $ 306.555.

Stephen Chidwick rekende vervolgens af met AJ Kelsall, waardoor de Amerikaan als derde eindigde voor $ 443.259. Chidwick begon de heads-up tegen Reard met een 3:1-achterstand, maar slaagde er niet in om een comeback te maken. Uiteindelijk verloor hij met top pair van de straat van Reard en eindigde als runner-up voor $ 653.688.

Voor Reard betekende deze overwinning zijn tweede WSOP-bracelet. Hij won eerder al een bracelet in 2019 en voegde daar nu een tweede aan toe. Naast de prestigieuze titel mocht hij ook een bedrag van ruim $ 1 miljoen in ontvangst nemen.

De World Series of Poker is een jaarlijks terugkerend pokerevenement dat spelers van over de hele wereld aantrekt. Het toernooi bestaat uit verschillende evenementen met verschillende inzetten en pokervarianten. Het $ 10.000 6-Handed No-Limit Hold’em Championship is een van de meest populaire toernooien binnen de WSOP en trekt altijd veel bekende spelers aan.

Met zijn overwinning heeft Alexandre Reard bewezen dat hij tot de absolute top van de pokersport behoort. Zijn prestatie zal ongetwijfeld nog lang herinnerd worden binnen de pokerwereld.