Bert Stevens wint het 2023 WSOP Online Main Event en ontvangt $ 2.783.433

Bert Stevens wint het 2023 WSOP Online Main Event en ontvangt $ 2.783.433

Dinsdagavond was een historische avond voor de Belgische pokerspeler Bert Stevens. Hij leverde een fantastische prestatie door het 2023 WSOP Online Main Event te winnen voor maar liefst $2.783.433. Stevens domineerde het toernooi vanaf de laatste drie tafels en gaf zijn voorsprong geen moment meer uit handen.

Het toernooi begon met tientallen startdagen, waar honderden spelers aan meededen. Na een lange strijd kwamen maandag negen spelers terug voor Dag 2 van het toernooi. Bert Stevens wist zich als chipleader naar de finaletafel te spelen, terwijl Erik Bakker als tweede in chips aanschoof.

Op dinsdag kwamen de negen finalisten terug voor hun jacht op de hoofdprijs van ruim $2,7 miljoen. Na ruim een uur verliet Simon Wilson als eerste het strijdtoneel, gevolgd door Fabian Rolli en Lukas Hafner op de achtste en zevende plaats. Erik Bakker leek ook vroegtijdig uitgeschakeld te worden toen hij met pocket vrouwen all-in ging tegen pocket koningen van Rolli, maar hij hitte een vrouw en overleefde.

Bij de laatste zes spelers stond Bakker er nog goed voor, maar hij kon niet voorkomen dat hij uiteindelijk op de zesde plaats eindigde. Hij verloor een aantal potjes op rij en werd uiteindelijk uitgeschakeld door Bert Stevens, die een enorme chiplead had opgebouwd.

Stevens wist vervolgens ook Alexander Timoshenko op de vijfde plaats te elimineren en Ramiro Petrone op de vierde plaats. Na de uitschakeling van Petrone was er nog steeds geen vuiltje aan de lucht voor Stevens, die ook Ezequiel Kleinman naar de rail stuurde op de derde plaats.

In de beslissende heads-up nam Stevens het op tegen Yagen Li, die moest proberen terug te komen van een 5:1-achterstand. Li wist een keer te dubbelen, maar kon niet voorkomen dat Stevens het toernooi in zijn voordeel besliste. Met pocket zessen versloeg hij de aas-vrouw van Li en kroonde hij zich tot winnaar van het 2023 WSOP Online Main Event.

Met deze overwinning heeft Bert Stevens geschiedenis geschreven en een enorme geldprijs gewonnen. Het is een prestatie waar hij trots op kan zijn en die zijn naam zal vereeuwigen in de wereld van het professionele poker.