Britse voetballer Harry Toffolo geschorst voor vijf maanden na 375 overtredingen van gokregels

Britse voetballer Harry Toffolo geschorst voor vijf maanden na 375 overtredingen van gokregels

De Engelse Football Association (FA) heeft in juli Harry Toffolo aangeklaagd voor het overtreden van de gokregels in het Verenigd Koninkrijk. Toffolo, een 27-jarige voetballer van Nottingham Forest, zou tussen 2014 en 2017 maar liefst 375 keer de regels hebben overtreden. Het is in het Verenigd Koninkrijk verboden om weddenschappen te plaatsen op voetbalwedstrijden of om informatie door te geven die anderen kunnen gebruiken om te gokken.

Volgens de FA heeft Toffolo tussen januari 2014 en maart 2017 de gokregels herhaaldelijk overtreden. In die periode werd hij meerdere keren uitgeleend aan andere clubs terwijl hij onder contract stond bij Norwich City. Hij speelde voor Swindon, Rotherham, Peterborough en Scunthorpe. Toffolo staat momenteel onder contract bij Nottingham Forest, waar hij in het afgelopen Premier League-seizoen negentien keer in actie kwam.

Toffolo kreeg medio september te horen dat hij een schorsing van vijf maanden heeft gekregen. Hij kan echter nog steeds in actie komen, omdat de schorsing pas vanaf het seizoen 2024/2025 ingaat. Naast de schorsing heeft hij ook een boete van £ 20.956 (€ 24.367) ontvangen.

De afgelopen tijd is er veel aandacht geweest voor gokken en het professionele voetbal in het Verenigd Koninkrijk. Eerder deze maand hebben verschillende bookmakers weddenschappen op kaarten voor Lucas Paquetá geschrapt, nadat de FA een onderzoek is gestart naar mogelijke spotfixing.

De aanklacht tegen Toffolo volgt enkele maanden na de controverse rondom Ivan Toney. Hij werd in oktober 2022 aangeklaagd omdat hij honderden keren de gokregels had overtreden, waaronder het plaatsen van weddenschappen op zijn eigen ploeg en op een doelpunt van zichzelf. Toney kreeg uiteindelijk een schorsing van acht maanden en een boete van £ 50.000.

Dit artikel is geüpdatet op donderdag 14 september 2023 na de bekendmaking van de straf voor Toffolo.