Gilles Simon wint EPT Cyprus Main Event voor $ 1.042.000 (€ 985.371)

Gilles Simon wint EPT Cyprus Main Event voor $ 1.042.000 (€ 985.371)

Gilles Simon heeft zondagavond het EPT Cyprus Main Event gewonnen en daarmee de hoofdprijs van $ 1.042.000 (€ 985.371) in de wacht gesleept. Hij versloeg Andrea Dato in de beslissende heads-up en werd daarmee de eerste Nederlander sinds Jasper Meijer van Putten in 2016 die een EPT-titel won.

Simon begon als chipleader aan de finaletafel van het $ 5.300 Main Event bij de PokerStars European Poker Tour (EPT) Cyprus. Op dat moment was hij al verzekerd van $ 162.925 aan prijzengeld, maar hij had zijn zinnen gezet op de hoofdprijs van ruim $ 1 miljoen.

Al snel werd shortstack Bjorn Kozenkai uitgeschakeld op de zevende plaats voor $ 162.925, nadat hij met koning-tien niet kon winnen van aas-tien. Simon verloor daarna een belangrijke hand met aas-koning-suited tegen de pocket tienen van Nikita Kuznetsov, waardoor hij plotseling de shortstack was.

Maar Simon wist zich snel te herstellen en dubbelde met koning-vrouw tegen de pocket negens van Jose Gonzalez Sanchez. Na de eerste pauze volgde er nog een dubbel met pocket zevens tegen de aas-boer van Kuznetsov, die daarna niet meer kon herstellen. De Rus eindigde als zesde voor $ 211.850 door met pocket vieren van Simon’s pocket koningen te verliezen.

Bij de laatste vijf spelers had Simon de controle over de finaletafel, met onder andere een geweldige all-in bluf met negen-hoog tegen Halil Tasyurek. De Turk wist echter wel Yannick Schumacher uit te schakelen (vijfde, $ 275.425) met pocket boeren tegen aas-vrouw.

Tasyurek eindigde zelf op de vierde plaats voor $ 358.075. In zijn laatste hand kon hij met aas-vrouw niet winnen van Andrea Dato’s koning-boer. Dato schakelde vervolgens ook Sanchez uit op de derde plaats voor $ 465.425, waardoor hij met een 3:1-chiplead aan de heads-up tegen Simon mocht beginnen.

Maar Simon pakte meteen de eerste grote pot met twee paar en bijna dubbelde hij zelfs met koning-tien tegen koning-twee op een koning-hoog board. De Nederlander gaf zijn voorsprong niet meer uit handen en besliste het toernooi al snel in zijn voordeel na de dinnerbreak.

In de beslissende hand callde Simon met aas-koning de all-in van Dato, die slechts aas-vier kon tonen. De turn en river zorgden voor een groot Nederlands feest in Cyprus, waar Simon zijn overwinning vierde met onder andere Merijn van Rooij en Joris Ruijs.

Met deze overwinning is Simon de zevende Nederlandse winnaar van een EPT Main Event en heeft hij ook nog eens $ 1.042.000 gewonnen.

Bron: CasinoNieuws.nl