Informatie over Tour Etappe 13: uitdagende beklimming op de Grand Colombier

Informatie over Tour Etappe 13: uitdagende beklimming op de Grand Colombier

Op vrijdag 14 juli 2023 staat de dertiende etappe van de Tour de France op het programma. Deze etappe is van het type hooggebergte en heeft een lengte van 137,8 kilometer. De start is om 13:45 uur in Chatillon-Sur-Chalaronne en de finish wordt verwacht om 17:12 uur op de top van de Grand Colombier.

In de twaalfde etappe van de Tour de France zagen we een spannende strijd tussen de renners. Mathieu van der Poel had zijn zinnen gezet op de overwinning, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in andere aanvallers. Ion Izagirre ging er met de ritzege vandoor na een spectaculaire slotklim.

Voor etappe 13 mogen de renners weer het hooggebergte in en zijn de bekende namen weer de grote favorieten. De etappe begint om 13:45 uur in Chatillon-Sur-Chalaronne en de eerste 74 kilometer zijn nagenoeg vlak. Daarna volgt een kleine beklimming en na 87,3 kilometer is er een tussensprint in Hauteville-Lompnes. Vervolgens rijden de renners naar de voet van de Grand Colombier, waar ze na 119,5 kilometer beginnen aan de slotklim. De Grand Colombier is 17,4 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,1%. De finishlijn bevindt zich op de top van de berg op 1.501 meter hoogte, na een totale afstand van 137,8 kilometer.

Bij deze etappe zullen veel ogen gericht zijn op de Franse renners, aangezien het de Franse nationale feestdag “Quatorze Julliet” is. Mede daarom staan er een aantal Fransen tussen de favorieten. Toch worden Tadej Pogačar en Jonas Vingegaard gezien als de grootste favorieten vanwege de zware slotklim. Andere renners om in de gaten te houden zijn Felix Gall, Pierre Latour en Thibaut Pinot.

Let op: de genoemde noteringen in de advertenties zijn gebaseerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen. Raadpleeg het online casino van uw keuze voor de meest recente quoteringen.

Al met al belooft etappe 13 van de Tour de France een spannende en uitdagende rit te worden, waarbij de renners alles zullen geven om als eerste de finish op de top van de Grand Colombier te bereiken.