Informatie over wedden op Tyson Fury – Francis Ngannou

Informatie over wedden op Tyson Fury - Francis Ngannou

Op 28 oktober 2023 zullen Tyson Fury en Francis Ngannou elkaar ontmoeten in de boksring. Hoewel Fury zijn titel niet op het spel zal zetten, zal het gevecht tussen de voormalige UFC-kampioen en de huidige wereldkampioen boksen veel aandacht trekken. Fans hadden liever gezien dat Fury zijn titel zou verdedigen tegen Oleksandr Usyk of Anthony Joshua, maar in plaats daarvan zal het een exhibition match zijn.

Het gevecht zal plaatsvinden in Saoedi-Arabië en zal maximaal tien rondes duren. Ondanks dat er geen officiële bokstitel op het spel staat, zal Fury zijn kampioensgordel behouden, ongeacht de uitslag van het gevecht.

Het feit dat de beste zwaargewichtbokser van dit moment het opneemt tegen een MMA-vechter zonder enige bokservaring is opvallend. Een gevecht tegen Usyk of Joshua zou sportief gezien logischer zijn geweest. Echter, in de wereld van het boksen is het commerciële aspect tegenwoordig minstens zo belangrijk, zo niet belangrijker.

Dit werd al duidelijk met het gevecht tussen Floyd Mayweather en voormalig UFC-kampioen Conor McGregor in 2017. Hoewel Mayweather zijn ongeslagen status behield, verdienden beide vechters aanzienlijke bedragen aan het gevecht. Hetzelfde geldt voor influencer Jake Paul, die ook succesvol is in de bokswereld en grote bedragen verdient met zijn gevechten.

Ngannou zal ook een mooi bedrag verdienen met het gevecht tegen Fury. Hoewel het exacte bedrag nog niet bekend is, wordt geschat dat hij minimaal $ 8 miljoen zal verdienen. Dit is aanzienlijk meer dan wat hij verdiende met zijn laatste UFC-titelgevecht.

Het gevecht tussen Fury en Ngannou wordt door de president van de UFC, Dana White, een ‘gimmick’ genoemd. Ngannou stond eerder onder contract bij de UFC, maar kon het financieel niet eens worden met de organisatie, waarna hij elders zijn geluk zocht. Ngannou heeft in zijn contract bij de PFL laten opnemen dat hij ook bokswedstrijden mag vechten, en nu lijkt hij daar de vruchten van te plukken.

Tyson Fury wordt langzamerhand beschouwd als een van de grootste zwaargewichten aller tijden. Met overwinningen op onder andere Klitschko, Chisora, Wallin en Wilder heeft hij nog steeds een ongeslagen status. Ngannou daarentegen heeft nog geen staat van dienst in het boksen, maar heeft in de MMA-kooi bewezen een gevecht te kunnen beslissen met een enkele vuistslag.

Hoewel Ngannou een kans maakt om te winnen als hij het gevecht snel weet af te maken, is Fury technisch gezien superieur. Hij zal natuurlijker en vloeiender in de ring bewegen en heeft ervaring met het ontwijken en incasseren van stoten. Ngannou heeft daarentegen nog nooit tegen een technische en snelle vechter zoals Fury gestaan.

Als je wilt wedden op het gevecht tussen Fury en Ngannou, is het waarschijnlijker dat Fury wint. De quoteringen zijn op dit moment nog niet bekend, maar de verwachting is dat een overwinning van Fury op beslissing een lagere quotering zal hebben dan een overwinning van Ngannou via KO.

Houd deze pagina in de gaten voor de laatste informatie en quoteringen wanneer je wilt wedden op dit gevecht.