Kan Lando Norris een podiumplaats behalen in Hongarije?

Kan Lando Norris een podiumplaats behalen in Hongarije?

Voor het volgende raceweekend van de Formule 1 reizen Max Verstappen en zijn team af naar een dorpje vlakbij Boedapest, waar de Grand Prix van Hongarije zal plaatsvinden. Verstappen heeft al zes overwinningen op rij behaald en hoopt ook tijdens deze race als eerste over de finish te komen. Zijn concurrenten vrezen voor de Red Bull-coureur, vooral nu het team heeft aangekondigd dat er een nieuw upgradepakket voor de RB19 beschikbaar is.

Het circuit waarop de race zal plaatsvinden, de Hungaroring, wordt ook wel “Monaco zonder muren” genoemd. Hoewel het geen stratencircuit is, bestaat de baan voornamelijk uit bochtenwerk, waardoor downforce erg belangrijk is. Dit maakt de vergelijking met Monaco snel gemaakt. Coureurs die daar goed presteren, doen het over het algemeen ook goed op de Hungaroring.

Hoewel Lewis Hamilton al acht keer de Hongaarse Grand Prix heeft gewonnen, wordt hij niet gezien als de grote favoriet voor de editie van 2023. Max Verstappen is logischerwijs de aangewezen persoon om te winnen, zelfs als het sterke motorvermogen van de Red Bulls minder relevant is. Er gaan geruchten dat het nieuwe upgradepakket goed is voor twee tienden van een seconde tijdwinst, maar pas op zondag zal blijken of dit daadwerkelijk het geval is.

Op dit moment kan niemand zich met Verstappen meten, zelfs zijn teamgenoot Sergio Perez niet. Zowel Ferrari als Mercedes hopen het gat naar Verstappen snel te dichten, maar beide teams wijzen naar een groot obstakel: de budgetcap. Door de beperkingen op uitgaven is het moeilijk geworden om de achterstand op Red Bull in te halen.

Naast Verstappen zijn er ook andere coureurs die kans maken op een podiumplaats. Lando Norris van McLaren beschikt over een verbeterde versie van de MCL60 en heeft zich al laten zien in de (sub)top tijdens eerdere races. Het Mickey Mouse-circuit in Boedapest is een grote test om te zien of Norris op verschillende soorten banen snel kan zijn. Wedden op een podiumplaats voor Norris kan interessant zijn.

Een andere opvallende gebeurtenis tijdens dit raceweekend is de rentree van Daniel Ricciardo in de Formule 1. Na het vertrek van Nyck de Vries bij Alpha Tauri is Ricciardo naar voren geschoven om hem te vervangen. Hoewel hij van de beste auto op de grid naar een van de slechtste F1-bolides gaat, lijkt Ricciardo vertrouwen te hebben en is hij conditioneel in goede vorm. Het wordt een uitdaging om punten te scoren, maar hij hoopt in ieder geval zijn teamgenoot Yuki Tsunoda te verslaan.

Het weer kan ook een rol spelen tijdens de Grand Prix van Hongarije. Terwijl het zuiden van Europa te maken heeft met een extreme hittegolf, is het in het noorden koeler. Dit zorgt voor een strijd tussen warme en koude lucht, wat kan leiden tot regen- en onweersbuien. Vooral op vrijdag en zaterdagmiddag kunnen de coureurs hier hinder van ondervinden. Op zondag lijkt de kans op regen af te nemen en zal de race waarschijnlijk onder droge omstandigheden plaatsvinden.

Al met al belooft de Grand Prix van Hongarije een spannende race te worden, waarbij Verstappen de grote favoriet is om te winnen. Maar ook Norris en Ricciardo kunnen voor verrassingen zorgen. Het weer kan een extra uitdaging vormen voor de coureurs, maar hopelijk blijft het droog tijdens de race.