Kan Verstappen in Zandvoort het record van Vettel evenaren?

Kan Verstappen in Zandvoort het record van Vettel evenaren?

Het is bijna zo ver! Na een aantal welverdiende weken van rust voor de coureurs gaat aankomend weekend de tweede seizoenshelft van de Formule 1 van start. Van vrijdag 25 augustus tot en met 27 augustus vindt de Grand Prix van Nederland plaats op het Circuit van Zandvoort. Duizenden Nederlanders zullen naar het volksfeest in de duinen komen om hun favoriete coureur, Max Verstappen, aan te moedigen.

Verstappen heeft tot nu toe een indrukwekkend seizoen achter de rug. In de eerste twaalf races heeft hij slechts 22 WK-punten verloren. Hij heeft tien races gewonnen en twee keer op de tweede plaats gestaan. Verstappen kijkt dan ook uit naar de Grand Prix van Nederland en heeft er veel zin in. Hij beschouwt Zandvoort als een prachtig circuit en is enthousiast over de geweldige fans.

Het raceweekend begint op vrijdag met twee vrije trainingen om 12:30 uur en 16:00 uur. Op zaterdag hebben de coureurs nog een laatste oefensessie om 12:00 uur voordat de kwalificatie om 15:00 uur begint. De race zelf vindt plaats op zondag om 15:00 uur.

Max Verstappen wordt gezien als de grote favoriet voor de Grand Prix van Zandvoort. Als hij deze race wint, zou dat betekenen dat hij voor de negende keer op rij een race wint, een prestatie die slechts één andere coureur ooit heeft geleverd in de geschiedenis van de Formule 1.

Het enthousiasme onder de Nederlandse supporters groeit met de dag en de bookmakers spelen hier natuurlijk op in. Er zijn verschillende interessante weddenschappen beschikbaar voor de Formule 1 GP van Zandvoort. Zo kun je bijvoorbeeld wedden op Max Verstappen als winnaar van de race, of zelfs op een Grand Slam waarbij Verstappen de kwalificatie wint, de snelste ronde rijdt, alle rondes leidt en de race wint.

De verwachtingen voor de race zijn hooggespannen, maar er kunnen altijd verrassingen zijn bij andere teams. Jan Lammers, voormalig Formule 1-coureur en sportief directeur van de Dutch Grand Prix, benadrukt dat Red Bull de favoriet is, maar dat andere teams mogelijk voor verrassingen kunnen zorgen.

Wat betreft het weer tijdens de Grand Prix van Nederland, wordt er regen verwacht. De dagen voorafgaand aan het raceweekend waren zonnig, maar vanaf vrijdag kunnen er regenbuien vallen. Dit kan zorgen voor uitdagende omstandigheden op het circuit, aangezien het asfalt dan afwisselend nat en droog kan zijn. Samen met een stevige westenwind vormt dit een uitdaging voor de coureurs en hun teams.

Tijdens de zomerstop is het een goed moment om de balans op te maken van de eerste seizoenshelft. Red Bull is duidelijk het topteam van dit seizoen, terwijl Mercedes en Ferrari nog niet op het niveau zijn van voorgaande jaren. Mercedes heeft moeite om de auto volledig te doorgronden, terwijl Ferrari te maken heeft met bandenslijtage en gevoeligheid voor wisselende weersomstandigheden. Aston Martin heeft een sterke start gehad, maar lijkt nu achteruit te gaan in de ontwikkelingen en updates. McLaren daarentegen laat een stijgende lijn zien en kan mogelijk Red Bull uitdagen.

Voor degenen die de race willen kijken, zijn er verschillende opties beschikbaar. Viaplay heeft de uitzendrechten van de Formule 1 en de race kan worden bekeken op kanaal 225 als je Viaplay via KPN hebt, of op kanaal 200 als je Viaplay via Ziggo hebt. Een andere optie is F1TV, waar je online naar de Grand Prix van Zandvoort kunt kijken als je een abonnement hebt. Daarnaast is de race ook live te zien via de NOS, zowel op televisie als online.

Al met al belooft de Grand Prix van Nederland op het Circuit van Zandvo