Martin Hummel en Hielke Klingeler vestigen nieuwe wereldrecords voor roulette en blackjack

Martin Hummel en Hielke Klingeler vestigen nieuwe wereldrecords voor roulette en blackjack

Afgelopen maandag zijn Martin Hummel en Hielke Klingeler begonnen aan een ambitieuze poging om in het Guinness Book of Records te komen. Ze wilden het wereldrecord verbreken voor de langste sessie roulette en blackjack. Na 72 uur non-stop spelen zijn beide heren erin geslaagd om de records te breken.

In mei kondigden Hummel en Klingeler aan dat ze een wereldrecordpoging gingen doen. Van maandag 14 tot en met donderdag 17 augustus hebben ze geprobeerd om het Guinness World Record te vestigen voor de langste sessie roulette en blackjack. Hummel wilde het oude record van 48 uur voor de langste sessie als croupier bij roulette verbreken, terwijl Klingeler het record van 51 uur en 33 minuten voor het delen van blackjack-kaarten wilde verbreken.

Om in aanmerking te komen voor een officieel wereldrecord moesten beide heren voldoen aan strikte regels. Hummel heeft 72 uur lang achter elkaar aan de roulettetafel gestaan, waarbij hij het wiel en het balletje draaide, inzetten controleerde en uitbetaalde. Er moest altijd minimaal één speler aanwezig zijn tijdens zijn recordpoging. Klingeler deelde gedurende drie volle dagen blackjack-handen, ook met minimaal één speler aan tafel.

Tijdens de recordpoging werden beide heren constant gecontroleerd door twee getuigen, die ervoor zorgden dat ze aan alle regels voldeden en alle informatie vastlegden. Deze getuigen waren onpartijdig en eerlijk en wisselden elkaar af. Per uur mochten de heren 5 minuten pauzeren, die ook konden worden opgespaard tot een langere pauze. De pauzes moesten echter wel voor het einde van de poging worden opgenomen. Dit betekende dat de heren met minimale slaap drie dagen lang moesten doorgaan, maar ze hebben het gehaald.

Op woensdagochtend vierde Hummel al feest, terwijl Klingeler enkele uren later het record verbrak. Beide heren besloten echter om nog bijna een volledige dag door te gaan, om de wereldrecords blackjack en roulette nog scherper te stellen. Hierdoor is de lat voor een nieuwe uitdager nog hoger gelegd.

Toen de recordpoging op donderdagochtend om 10:00 uur eindigde, vielen Hummel en Klingeler elkaar emotioneel in de armen. Ze werden gefeliciteerd door alle aanwezigen, waaronder veel familie en vrienden. Daarnaast hebben ze met hun wereldrecordpoging ook nog eens ruim € 6.000 opgehaald voor de Voedselbank.

Voor Hummel is dit overigens niet zijn eerste wereldrecord. In april 2021 zette hij al het wereldrecord online poker neer door 48 uur achter elkaar te spelen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat langdurig gokken niet wordt aangeraden. Roulette en blackjack zijn kansspelen waarbij je op de lange termijn altijd geld verliest. Speel op een verantwoorde manier en wees bewust van de kosten van gokken. Stop op tijd en houd het leuk.