Max Verstappen heeft de mogelijkheid om acht opeenvolgende overwinningen te behalen tijdens de F1 GP België.

Max Verstappen heeft de mogelijkheid om acht opeenvolgende overwinningen te behalen tijdens de F1 GP België.

Aankomend weekend staat al weer de laatste race voor dat de zomerstop begint voor de deur. De coureurs komen hiervoor naar Spa-Francorchamps: de naam die bij elke autosportliefhebber geliefd is, zo ook bij Max Verstappen. Naast het feit dat er elk jaar een leger aan oranje gekleurde fans op de tribunes zit, is het ook het favoriete circuit van de Nederlander.

De Grand Prix van België vindt plaats op het snelle circuit nabij het dorpje Stavelot van 28 juli tot en met 30 juli. Met uitzondering van drie bochten, kent het circuit geen langzame gedeelten. Volgens Helmut Marko, adviseur van Red Bull, is dit circuit daarom perfect voor het team. Aangezien Red Bull dit seizoen al oppermachtig is, zou dit geen goed nieuws zijn voor de concurrentie.

Met tien overwinningen uit twaalf races, zeven overwinningen op rij en een voorsprong van 110 punten in het kampioenschap, is Max Verstappen opnieuw de torenhoge favoriet voor de Grand Prix van België. Verstappen is benieuwd hoe zijn auto zich zal gedragen in de hogesnelheidsbochten en hoopt nog één keer te kunnen vlammen als team.

De weersvoorspellingen voor het raceweekend in België zijn uitdagend. Als het veilig genoeg blijft om te racen, kunnen we mogelijk verrassingen verwachten. Dit weekend wordt namelijk geen normaal raceweekend, maar juist een sprintrace. Op vrijdag hebben de coureurs één vrije training voordat ze gaan kwalificeren voor de race op zondag. Op zaterdag staat de sprintrace op het programma, met een sprintkwalificatie die ook wel de ‘shootout’ wordt genoemd.

Sergio Perez, coureur van Red Bull, hoopt tijdens de Grand Prix van België te laten zien waarom hij deel uitmaakt van het beste raceteam. Hoewel zijn teamgenoot Verstappen moeilijk te verslaan lijkt, is een tweede plek het doel voor Perez.

Het team van McLaren is officieel terug in de top na een aantal goede resultaten op rij. De upgrade van McLaren heeft ervoor gezorgd dat ze kunnen concurreren met teams zoals Ferrari en Mercedes. Hoewel Red Bull nog steeds een maatje te groot lijkt, zijn de verwachtingen voor McLaren hoger dan ooit.

Al met al belooft het een spannend raceweekend te worden op het geliefde circuit van Spa-Francorchamps. De fans kunnen zich verheugen op spektakel en hopelijk zorgt het onvoorspelbare weer voor verrassende resultaten.