Reactie van Silvania op waarschuwing Croes: ‘Bangmakerij’

Reactie van Silvania op waarschuwing Croes: 'Bangmakerij'

Minister Silvania van Financiën op Curaçao heeft gereageerd op de waarschuwingen van oppositielid Steven Croes over de kosten van de nieuwe gokwet. Croes beweerde dat de kosten voor een licentie onder de Landsverordening op de Kansspelen (LOK) te hoog zouden zijn. Minister Silvania noemt deze waarschuwingen echter “niets meer dan bangmakerij” en verklaart dat de kosten juist lager uitvallen onder de nieuwe wet.

Volgens minister Silvania is de nieuwe kansspelwet bedoeld om de hele economie van Curaçao te laten profiteren, in plaats van alleen enkele grote trustbedrijven. Hij weerlegt de beweringen van Croes door te laten zien dat de kosten voor een licentie onder de LOK niet drastisch stijgen. Hij geeft een rekenvoorbeeld waaruit blijkt dat bedrijven onder de nieuwe wet zelfs minder zouden betalen dan onder de huidige situatie.

Daarnaast benadrukt minister Silvania dat het echte probleem volgens hem niet de hoogte van de kosten is, maar aan wie deze licentiekosten betaald worden. Onder de nieuwe wet worden de vergoedingen namelijk aan de overheid en het publiek betaald, in plaats van aan de particuliere trustsector. Volgens Silvania is dit een verbetering voor de economie van Curaçao.

Ook weerlegt minister Silvania de zorgen van Croes over concurrentie met andere jurisdicties, zoals Malta en het eiland Man. Hij beweert dat Curaçao al bijna twintig jaar concurreert met deze jurisdicties en dat het grote verschil zit in wat Curaçao er al die jaren aan heeft overgehouden. Hij verwijst naar het bedrag dat de Malta Gaming Authority vorig jaar aan rechtstreekse vergoedingen ontving, in tegenstelling tot de schamele opbrengsten voor Curaçao.

Minister Silvania belooft dat de nieuwe kansspelwet de economie van Curaçao zal verbeteren en dat het eiland kan profiteren van de goksector, net zoals Malta en het eiland Man dat doen. Hij benadrukt dat de waarschuwingen van Croes niet op waarheid berusten en dat de nieuwe wet juist positieve veranderingen met zich meebrengt.

Bron: CasinoNieuws.nl