Resultaten EPT Cyprus: Van der Swaluw behaalt derde plaats in $ 2.20 Eureka High Roller, Joris Ruijs eindigt als vierde

Resultaten EPT Cyprus: Van der Swaluw behaalt derde plaats in $ 2.20 Eureka High Roller, Joris Ruijs eindigt als vierde

Bij het recente PokerStars European Poker Tour (EPT)-festival in Cyprus hebben Nederlandse pokerspelers opnieuw van zich laten horen. Teun Mulder behaalde al mooie resultaten in de duurdere toernooien, maar ook in de goedkopere evenementen wisten Nederlanders indruk te maken. Alexander van der Swaluw en Joris Ruijs behaalden respectievelijk de derde en vierde plaats in de $ 2.200 Eureka High Roller van de EPT Cyprus.

Het Merit Royal Diamond Hotel Casino & Spa in Cyprus was het toneel van het PokerStars European Poker Tour (EPT) Cyprus, waar tientallen Nederlandse en Belgische spelers aanwezig waren. Teun Mulder begon zijn EPT Cyprus met een tweede plaats in het $ 25.000 NL Hold’em toernooi en een derde plaats in het $ 50.000 SHR toernooi.

Op maandag vond ook de ontknoping plaats van een ander toernooi tijdens het nieuwe EPT-festival in Cyprus. In de $ 2.200 Eureka High Roller namen 1.444 spelers deel, waarvan er na de openingsdag nog 216 over waren. Uiteindelijk duurde het bijna zeventien uur voordat de winnaar bekend was.

Een aantal Nederlandse spelers wist het geld te bereiken in dit toernooi, waaronder Michel Molenaar, Floyd Rosner, David Hu en Tom Vogelsang. Pascal Vos (twintigste, $ 15.675) en Roelof Pepping (vijftiende, $ 22.225) moesten afscheid nemen richting de finaletafel.

Joris Ruijs en Alexander van der Swaluw wisten wel de finaletafel te bereiken en waren op dat moment al verzekerd van $ 41.575 aan prijzengeld. Bij aanvang van de laatste tafel stonden Ruijs en Van der Swaluw respectievelijk op de zesde en zevende plaats van het leaderboard.

Van der Swaluw verloor bijna al zijn chips met pocket azen tegen pocket negens, maar wist zich door twee gelukkige dubbelingen terug te vechten. Vervolgens won hij met koning-negen van aas-vrouw, waardoor hij plotseling tweede in chips stond. Ruijs schakelde Baurzhan Akimov uit op de negende plaats.

Aziz Efe (achtste), Wael Sarkis (zevende) en Guillermo Gordo (zesde) werden vervolgens ook uitgeschakeld. Nadat David Karsenty als vijfde eindigde, waren er nog twee Nederlanders over bij de laatste vier. Van der Swaluw schakelde uiteindelijk Ruijs uit op de vierde plaats, waarna de overgebleven spelers een ICM-deal maakten.

Op dat moment stond Van der Swaluw derde in chips en verzekerde hij zich van $ 292.320. Valeriy Pak werd de uiteindelijke winnaar met een prijs van $ 338.460, terwijl Takahiro Tsugu $ 300.000 ontving voor de tweede plaats.

Met zijn derde plaats behaalde Van der Swaluw een mooie cash bij het EPT Cyprus toernooi. Het succes van de Nederlandse pokerspelers op dit festival laat zien dat zij ook in de goedkopere evenementen uitstekend presteren en zich kunnen meten met de internationale top.