Toename van 3818% in weddenschappen op Wrexham bij BetMGM

Toename van 3818% in weddenschappen op Wrexham bij BetMGM

Het gokbedrijf Entain heeft gemerkt dat de veelbekeken documentaire over de Britse voetbalclub Wrexham een enorme impact heeft gehad. Sinds de release van de populaire documentaire Welcome To Wrexham is het aantal weddenschappen op Wrexham bij de Amerikaanse bookmaker BetMGM gestegen met maar liefst 3818%. Dit is een opvallende stijging die aantoont hoe populair de club is geworden sinds deze werd overgenomen door de Canadese acteur Ryan Reynolds.

Entain, dat een joint-venture is van Entain en MGM Resorts, heeft ook gemerkt dat het aantal weddenschappen op Wrexham in de Verenigde Staten veel hoger is dan op andere voetbalcompetities, zoals de Major League Soccer. Dit toont aan dat Wrexham een grote aantrekkingskracht heeft op Amerikaanse gokkers.

Daarnaast heeft Entain ook een stijging waargenomen in het aantal weddenschappen op de National League, de divisie waarin Wrexham tot voor kort actief was. Tussen het seizoen 2017-2018 en 2021-2022 is het aantal weddenschappen op deze competitie met 59% gestegen. Dit is een veel grotere groei dan bij andere voetbaldivisies in Engeland, zoals de League One en League Two.

Het succes van Wrexham heeft ook invloed gehad in Australië, waar Entain een stijging van 781% heeft geconstateerd in het aantal weddenschappen op Wrexham-wedstrijden.

Entain heeft eerder al gemerkt dat populaire sportdocumentaires zorgen voor een toename van het aantal weddenschappen. Zo heeft de documentaire The Last Dance over Michael Jordan en de Chicago Bulls geleid tot een stijging van 46% in het aantal weddenschappen op de NBA. Ook de Formule 1 documentaire Drive to Survive heeft gezorgd voor een toename van het aantal weddenschappen op de racesport.

Dominic Grounsell, Chief Commercial Officer bij Entain, benadrukt het belang van sportdocumentaires in het aantrekken van nieuwe fans en het vergroten van de betrokkenheid van bestaande fans. Entain blijft dan ook constant de ontwikkelingen volgen en creëert content die aansluit bij de interesses van de fans.

Entain is een van de grootste gokbedrijven ter wereld en is in Nederland actief met BetCity. Het bedrijf heeft ook vergunningsaanvragen lopen voor andere merken, zoals bwin en partypoker.