Voorbeschouwing en wedtips voor het World Grand Prix 2023

Voorbeschouwing en wedtips voor het World Grand Prix 2023

Van maandag 2 oktober tot en met zondag 8 oktober staat de dartwereld in het teken van de World Grand Prix. De zesentwintigste editie van dit prestigieuze toernooi wordt gespeeld in de Morningside Arena in Leicester. Dit jaar zullen er vier Nederlandse darters in actie komen, waaronder titelverdediger Michael van Gerwen. Met behulp van de data van Premium Dart Data kijken we naar de beste weddenschappen tijdens dit evenement.

In totaal zullen er 32 darters op het podium staan tijdens de World Grand Prix. Het deelnemersveld bestaat uit de top 16 spelers van de Order of Merit, en de top 16 spelers van de ProTour Order of Merit die zich niet via de reguliere Order of Merit hebben gekwalificeerd. Van de vier Nederlandse deelnemers behoren er drie tot de top 16 van de wereldranglijst: Michael van Gerwen (nummer 2), Danny Noppert (nummer 9) en Dirk van Duijvenbode (nummer 10). Raymond van Barneveld mag ook deelnemen als nummer 29 van de Pro Tour Order of Merit.

Het format van de World Grand Prix is anders dan bij de meeste darttoernooien. Spelers moeten namelijk iedere leg beginnen én eindigen met een dubbel. Daarnaast wordt er ook nog eens in een setsysteem gespeeld. De eerste ronde wordt gespeeld in een best of 3 sets-format, tot aan de kwartfinale speelt men in een best of 5 sets. In de halve finale moeten er vier sets gewonnen worden (best of 7) en in de finale is nog een extra winnende set nodig: best of 9.

De uiteindelijke winnaar van het toernooi ontvangt £ 120.000 aan prijzengeld. Dit is iets minder dan Van Gerwen vorig jaar kreeg, want toen kreeg de winnaar £ 130.000. Het prijzengeld is in de eerdere rondes wel verhoogd. Het totale prijzengeld steeg van £ 550.000 naar £ 600.000. Dit is vooral te merken in de halve finales, waar het bedrag steeg van dertigduizend pond naar veertigduizend pond.

Naast de gebruikelijke favorieten bij de bookmakers, Michael van Gerwen en Gerwyn Price, zijn er nog een aantal spelers die in goede vorm verkeren. Dave Chisnall wist vorige week de Hungarian Darts Trophy te winnen, ondanks dat zijn tegenstander Luke Humphries een negendarter gooide. Chisnall en Humphries kunnen elkaar volgende week ook weer snel tegenkomen, als ze hun eerste ronde partijen weten te winnen.

Voor de Nederlandse darters belooft het een spannend toernooi te worden. Dirk van Duijvenbode neemt het in de eerste ronde op tegen Brendan Dolan, een speler die hij in het verleden al vier keer heeft verslagen. Raymond van Barneveld speelt tegen Martin Schindler, een speler die hij dit jaar al twee keer heeft verloren. Danny Noppert neemt het op tegen Gerwyn Price, een speler die hij al tien keer heeft verslagen.

Titelverdediger Michael van Gerwen speelt zijn eerste ronde tegen Josh Rock. De twee spelers hebben in het verleden al zes keer tegen elkaar gespeeld, waarbij beide spelers boven de 100 gemiddeld gooiden. Het belooft dus een interessante wedstrijd te worden.

Al met al belooft de World Grand Prix een spannend en spectaculair darttoernooi te worden. Met de data van Premium Dart Data kunnen we de beste weddenschappen vinden om op te wedden tijdens dit evenement. We kijken uit naar een week vol dartplezier en hopen op mooie prestaties van de Nederlandse darters.

Bron: CasinoNieuws.nl