Voorbeschouwing Nederland – Griekenland: Cody Gakpo als kans op verdubbeling

Voorbeschouwing Nederland - Griekenland: Cody Gakpo als kans op verdubbeling

Op donderdagavond 7 september 2023 speelt Nederland een belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland. Na de nederlaag tegen Frankrijk is het voor het Nederlands Elftal cruciaal om de komende twee wedstrijden goed te presteren om EK-kwalificatie in eigen hand te houden. In deze voorbeschouwing kijken we vooruit naar Nederland – Griekenland en delen we enkele weddenschapsopties voor deze wedstrijd.

Het Nederlands Elftal begon de kwalificatiereeks met een overwinning op Gibraltar (3-0), maar kreeg vervolgens een flinke nederlaag te verwerken tegen Frankrijk (4-0). In deze wedstrijd kreeg Memphis vanaf elf meter nog de kans om de eer te redden, maar zijn inzet werd gestopt door keeper Maignan.

Helaas kan bondscoach Ronald Koeman niet beschikken over alle spelers vanwege blessures en een virusinfectie. Onder andere Joey Veerman, Matthijs de Ligt, Cody Gakpo, Sven Botman en Bart Verbruggen moesten het trainingskamp verlaten. Daarnaast zijn er ook nog meerdere blessures, waaronder die van eerste keeper Justin Bijlow. Hierdoor zal Koeman moeten schuiven in zijn opstelling.

Ondanks de blessures zijn er ook spelers die zich goed ontwikkelen, zoals Tijjani Reijnders die indruk maakt bij Milan. Daarnaast zijn er drie debutanten in de selectie van Oranje: Quilindschy Hartman, Ian Maatsen en Micky van der Ven. Koeman lijkt ervoor te kiezen om Aké naar het centrum van de verdediging te schuiven.

Voorin zijn de opties beperkt, maar er zijn nog steeds meerdere keuzemogelijkheden. In eerdere wedstrijden koos Koeman voor Donyell Malen en Xavi Simons als buitenspelers, maar tegen Griekenland lijkt Cody Gakpo opnieuw als spits te starten.

Griekenland heeft al drie wedstrijden gespeeld in deze kwalificatiereeks, waarvan ze er twee hebben gewonnen. Ze versloegen Gibraltar met 3-0 en Ierland met 2-1. De enige nederlaag was tegen Frankrijk, waarbij ze een strafschop tegen kregen.

In het verleden heeft Nederland de overhand gehad in de onderlinge duels met Griekenland. Van de negen gespeelde wedstrijden heeft Nederland zeven keer gewonnen, werd het een keer gelijkspel en won Griekenland een keer. De laatste ontmoeting tussen beide teams eindigde in een 1-2 overwinning voor Griekenland.

Bij de bookmakers is Nederland de favoriet voor deze wedstrijd, met een quotering van rond de 1,50 voor een Nederlandse overwinning. Een verrassende overwinning van Griekenland levert een quotering van 7,50 op.

Voor de weddenschappen op spelers kijken we naar Cody Gakpo, die waarschijnlijk als spits zal starten. Een weddenschap op een schot op doel van Gakpo heeft een lage quotering, dus we combineren dit met de weddenschap ‘over 2.5 schoten van Gakpo’. Hierbij voorspellen we dat Gakpo minimaal drie keer zal schieten, waarvan minimaal één schot op doel. Deze weddenschap levert een quotering van 2,00 op.

Kortom, Nederland – Griekenland belooft een spannende wedstrijd te worden waarin Nederland moet presteren om EK-kwalificatie in eigen hand te houden. Er zijn verschillende weddenschapsopties beschikbaar, waaronder een Nederlandse overwinning en weddenschappen op spelers zoals Cody Gakpo.