Speler verliest rechtszaak tegen TOTO over schrijfwijze weddenschap

Speler verliest rechtszaak tegen TOTO over schrijfwijze weddenschap

Een speler heeft zijn rechtszaak tegen TOTO verloren, waardoor hij geen aanspraak maakt op de € 143.000 die hij dacht te hebben gewonnen met een weddenschap. De man vond dat hij vier keer de juiste tussenstand én de scorende teams had voorspeld, maar TOTO oordeelde anders. De rechter was het eens met TOTO en droeg de man op de proceskosten te betalen.

De rechtszaak draaide om een viervoudige weddenschap die de speler in 2020 had geplaatst bij TOTO. Hij had bij alle vier de wedstrijden gekozen voor dezelfde wedoptie: ‘Wie wint de 1e helft met dubbele kans en scoren beide teams?’. De man wist bij alle wedstrijden goed te voorspellen wat de stand bij rust was en bij alle wedstrijden scoorden beide teams. Echter, de doelpunten van beide teams vielen niet in de eerste helft.

Het geschil ontstond doordat TOTO en de speler van mening verschilden over de interpretatie van de weddenschap. Volgens TOTO gingen beide delen van de weddenschap over de eerste helft, terwijl de speler vond dat ‘beide teams scoren’ betrekking had op de gehele wedstrijd. De man baseerde zijn argument op een gesprek met een medewerker van de klantenservice van TOTO, waarin hij bevestiging kreeg dat zijn interpretatie juist was.

Tijdens de rechtszaak bleek echter dat de man nog twee keer contact had opgenomen met de klantenservice, waarbij hij verschillende antwoorden kreeg. Dit zorgde ervoor dat de rechter concludeerde dat de man zelf ook twijfels had bij de verklaring van de eerste klantenservicemedewerker. TOTO kon transcripties van deze gesprekken aanleveren en aantonen dat de uitleg van de klantenservice uiteindelijk duidelijk was.

De man hoopte via de rechter alsnog aanspraak te maken op de € 143.000 die hij zou winnen als zijn uitleg van de weddenschap klopte. Echter, de rechter oordeelde in het voordeel van TOTO en veroordeelde de man tot het betalen van de proceskosten, die uitkwamen op € 9.497.

Het is interessant om op te merken dat ruim drie jaar na de geplaatste weddenschap TOTO nog altijd dezelfde omschrijving hanteert voor de weddenschap. CasinoNieuws.nl heeft dit gecontroleerd en bevestigd dat de specifieke weddenschap nog steeds op dezelfde wijze wordt aangeboden. TOTO legde tijdens de rechtszaak uit dat als er één tijdsbepaling in de weddenschap staat, deze dan geldt voor de gehele weddenschap.

Hoewel de speler zijn zaak heeft verloren, is het belangrijk om te benadrukken dat dit een individueel geval betreft en niet representatief is voor alle weddenschappen bij TOTO. Het is altijd raadzaam om de voorwaarden en regels van een weddenschap goed door te nemen voordat je een weddenschap plaatst.