Bij winst van PSV op Arsenal ontvang je 50 keer je inzet terug

Bij winst van PSV op Arsenal ontvang je 50 keer je inzet terug

PSV maakt na vijf seizoenen afwezigheid haar rentree in de Champions League en krijgt in het Engelse Arsenal, dat eveneens weer actief is in het miljoenenbal na een afwezigheid van enkele jaren, direct een sterke tegenstander. De kersverse koploper in de Eredivisie zal echter met vertrouwen aan de aftrap staan in het Emirates Stadium. In deze preview vind je het laatste nieuws en enkele wedtips mocht je willen wedden op Arsenal – PSV.

In het seizoen 2018-2019 acteerde PSV voor het laatst in het miljardenbal. In een loodzware poule met FC Barcelona, Internazionale, en latere finalist Tottenham Hotspur, wisten de Eindhovenaren slechts twee punten bijeen te sprokkelen wat resulteerde in een vroegtijdige exit in Europa.

Dit jaar lijken de goden PSV gunstiger gezind, nu de Nederlandse ploeg ingeloot is bij ploegen als Arsenal, Sevilla, en Lens. Arsenal lijkt de grote favoriet, maar daarachter liggen legio kansen voor de ploeg uit Eindhoven. Lens staat na vijf wedstrijd troosteloos onderaan in Frankrijk, met een punt. Sevilla doet het in Spanje niet veel beter. Met het schamele aantal van drie punten na vier wedstrijden is de ploeg onderin de ranglijst terug te vinden.

Arsenal doet het wat dat betreft een stuk beter in Engeland. In vijf wedstrijden werden er vier overwinningen geboekt en een keer gelijkgespeeld. Daardoor staat de ploeg uit Londen op een gedeelde tweede plek, samen met Tottenham en Liverpool.

PSV kan over een goede seizoenstart meepraten. Onder leiding van de nieuwe trainer Peter Bosz werden alle vier de wedstrijden in de Eredivisie gewonnen, met het indrukwekkende doelsaldo van 13 doelpunten voor en een tegen. Ook in Europa liet PSV zich gelden, toen het achtereenvolgens veel te sterk was voor Sturm Graz en Rangers FC in een rechtstreeks gevecht om het felbegeerde Champions League-ticket.

Europa League ontmoetingen

Beide ploegen werden vorig seizoen ook al aan elkaar gekoppeld via de balletjes tijdens de loting. Zowel PSV als Arsenal werden ingedeeld in Groep A van de Europa League. Op 22 oktober wist Arsenal de drie punten in eigen huis te houden toen men met 1-0 won van PSV.

Tijdens de thuiswedstrijd van PSV een week later waren de rollen omgedraaid. Door doelpunten van Joey Veerman en Luuk de Jong zorgde de Nederlandse ploeg voor een daverende verrassing. Beide clubs gingen overigens met overmacht door naar de volgende ronde. In de knock-out fase zag PSV wel direct haar Waterloo, toen de latere Europea League winnaar Sevilla over twee wedstrijden te sterk bleek. Net als Arsenal, zal PSV ook deze ploeg weer tegenkomen in Europees verband.

Tijdperk Bosz

In een tijdsbestek van een transferperiode heeft PSV echter een metamorfose ondergaan. Ruud van Nistelrooij gooide nipt voor het einde van vorig seizoen de handdoek in de ring. Peter Bosz werd in de zomer aangesteld als opvolger.

Samen met Ernest Stewart wist hij zijn slag te slaan op de transfermarkt. Noa Lang, Ricardo Pepi, Sergino Dest, Jerdy Schouten, en Malik Tillman werden gehuurd of gekocht. En bij het sluiten van de transfermarkt kwamen er nog twee buitenkansjes voor de Noord-Brabanders. Van Southampton kwam de Duitse international Armel Bella-Kotchap op huurbasis over, en oud-publiekslieveling Hirving Lozano liet Napoli achter zich voor een tweede dienstverband in Eindhoven.

Daar staat het vertrek van sterkhouders Xavi Simons en Ibrahim Sangare tegenover. Ook gewaardeerde krachten als Erick Gutierrez en Phillipp Mwene li