Frankrijk behaalt ruime overwinning op gehavend Nederlands elftal

Frankrijk behaalt ruime overwinning op gehavend Nederlands elftal

Een gehavend Nederland staat vrijdag voor een lastige taak in de Johan Cruijff ArenA, waar ze het sterke Frankrijk moeten verslaan in de UEFA EURO-kwalificatie op weg naar het EK 2024 in Duitsland. Bondscoach Ronald Koeman heeft te maken met veel afzeggingen, waardoor het al moeilijke karwei nog zwaarder wordt. In dit artikel vind je het laatste nieuws over de wedstrijd en worden er tips gegeven voor het wedden op Nederland – Frankrijk.

Op dit moment ligt Nederland op schema om zich rechtstreeks te plaatsen voor het EK 2024. Ze staan op de tweede plaats in de kwalificatiepoule, met drie verliespunten meer dan koploper Frankrijk. De eerste ontmoeting tussen beide landen eindigde in een 4-0 overwinning voor Frankrijk. Nederland heeft zich echter herpakt met overwinningen op Gibraltar, Griekenland en Ierland. Om een grote stap te zetten richting rechtstreekse kwalificatie, moet Nederland revanche nemen op Frankrijk. Een overwinning zou ervoor zorgen dat Nederland gelijk komt met Frankrijk qua verliespunten en ook Griekenland onder druk kan zetten.

Het verslaan van Frankrijk, zelfs op eigen bodem, lijkt op dit moment een zeer lastige taak. Frankrijk behoort tot de mondiale top en bereikte de finale van het WK 2022, waarin ze moesten buigen voor Argentinië. Daarnaast zal Nederland het gemis van enkele belangrijke spelers voelen. Onder andere Frenkie de Jong, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt en Memphis Depay zijn geblesseerd en kunnen niet meespelen. Ook andere spelers zoals Noa Lang, Tyrell Malacia, Justin Bijlow, Steven Berghuis, Mark Flekken en Sven Botman zijn niet fit genoeg om deel uit te maken van de selectie. Jurrien Timber is dit seizoen uitgespeeld vanwege een zware knieblessure.

De selectie van Nederland bestaat voornamelijk uit ervaren internationals zoals Virgil van Dijk, Denzel Dumfries, Daley Blind, Wout Weghorst, Stefan de Vrij, Marten de Roon en Nathan Aké. Daarnaast zijn er ook jonge spelers die in het buitenland spelen, zoals Micky van de Ven, Xavi Simons, Jeremie Frimpong en Bart Verbruggen, en spelers uit de Eredivisie zoals Steven Bergwijn, Lutsharel Geertruida, Calin Stengs, Brian Brobbey en Mats Wieffer. Het zal voor bondscoach Koeman een uitdaging zijn om een sterke opstelling neer te zetten zonder de geblesseerde sterkhouders. Het teruggrijpen naar een vijfmansdefensie lijkt een logische keuze, gezien het eerdere succes tegen andere tegenstanders. Maar of het genoeg zal zijn om de Fransen te verslaan, is de grote vraag.

Frankrijk lijkt momenteel onverslaanbaar in poule B van de kwalificatie. Met vijf overwinningen in evenveel wedstrijden staat het team van Didier Deschamps bovenaan en een overwinning op Nederland zou hen vrijwel zeker naar het EK leiden. Hoewel ze enkele defensieve afzeggingen hebben, beschikt Frankrijk nog steeds over sterke spelers op alle posities. Achterin lopen bijvoorbeeld spelers zoals de gebroeders Hernandez, Benjamin Pavard en Ibrahima Konaté. Op het middenveld kunnen ze rekenen op Eduardo Camavinga en Aurelien Tchouaméni, twee van de beste jonge middenvelders ter wereld. Voorin hebben ze spelers zoals Antoine Griezmann, Kingsley Coman, Ousmane Dembele en Kylian Mbappé.

Als we kijken naar de historie tussen Nederland en Frankrijk, lijkt Frankrijk een angstgegner voor Nederland. Hoewel de resultaten redelijk in evenwicht zijn met veertien overwinningen voor Frankrijk, elf overwinningen voor Nederland en vier gelijke spelen, is er sinds de jaren 80 een kentering te zien. Frankrijk