GGPoker stopt met het tonen van resultaten op SharkScope

GGPoker stopt met het tonen van resultaten op SharkScope

GGPoker heeft besloten om de resultaten van spelers niet langer te delen met de bekende trackingsite SharkScope. Deze beslissing is genomen om de veiligheid en spelerservaring te verbeteren, aldus de online pokersite. Echter, veel spelers zijn kritisch over deze beslissing.

SharkScope is een bekende trackingsite waar veel online pokerspelers regelmatig hun resultaten en statistieken van online pokertoernooien bekijken. Meer dan 80 online pokersites hebben toestemming gegeven aan SharkScope om de uitslagen van hun toernooien bij te houden, waardoor het de grootste set pokerdata beschikbaar heeft.

Afgelopen week ontdekten pokerspelers dat hun resultaten bij GGPoker niet langer op SharkScope verschenen. SharkScope bevestigde dat GGPoker gestopt is met het delen van de resultaten. Dit heeft invloed op meer dan 50.000 spelers per maand en belemmert de veiligheid, aangezien SharkScope in het verleden heeft geholpen bij het detecteren van valsspelen.

GGPoker heeft ook wijzigingen doorgebracht in haar eigen database, PokerCraft, en lobby’s. Zo is alleen nog maar te zien welke spelers in het geld zijn geëindigd, en niet meer het hele deelnemersveld. Ook wordt niet langer aangegeven of een speler een re-entry heeft gedaan.

De beslissing van GGPoker heeft geleid tot bezorgdheid onder spelers. SharkScope werd niet alleen gebruikt als database voor resultaten, maar ook om samenspelen door groepen pokerspelers te ontdekken. Het heeft in het verleden geholpen bij het ontdekken van valsspelen, zoals bij Ali Imsirovic. Spelers zoals Gilles Simon hebben ook gemerkt dat er nieuwe spelers meedoen aan toernooien en allemaal dezelfde strategie toepassen om in het geld te komen.

GGPoker is niet de enige pokerroom waarvan de resultaten niet op SharkScope beschikbaar zijn. Er zijn andere sites die SharkScope eerder hebben verboden, maar dit waren meestal kleinere websites. PokerStars, dat niet langer actief is in Nederland, geeft spelers de mogelijkheid om hun resultaten onzichtbaar te maken, maar standaard zijn deze resultaten wel op SharkScope beschikbaar.

De beslissing van GGPoker om de resultaten niet langer te delen met SharkScope heeft geleid tot kritiek van spelers. Veel spelers begrijpen niet waarom deze beslissing is genomen en zijn bezorgd over de veiligheid en eerlijkheid van het spel. Het is afwachten of GGPoker zal ingrijpen tegen mogelijke valsspelers en of zij hun beslissing zullen heroverwegen.