GGPoker waarschuwt spelers voor phishing en vishing

GGPoker waarschuwt spelers voor phishing en vishing

Donderdag heeft GGPoker, een populaire online pokersite, een e-mail gestuurd naar haar Nederlandse spelers om hen te waarschuwen voor phishing en vishing. Volgens de site hebben verschillende personen geprobeerd om spelers geld afhandig te maken door zich voor te doen als medewerkers van GGPoker of overheidsinstanties.

In de e-mail benadrukt GGPoker het belang van bewustzijn en waakzaamheid bij het ontvangen van oproepen en e-mails die afkomstig lijken te zijn van het bedrijf. Cybercriminelen kunnen namelijk tactieken gebruiken om zich voor te doen als GGPoker, inclusief het gebruik van het merk, vergelijkbare e-mailadressen en logo’s. Spelers worden aangemoedigd om altijd het e-mailadres van de afzender zorgvuldig te controleren en verdachte kenmerken in de communicatie op te merken.

GGPoker adviseert spelers ook om voorzichtig te zijn met ongevraagde verzoeken om persoonlijke of financiële informatie, zelfs als deze afkomstig lijken te zijn van GGPoker. In sommige gevallen kan GGPoker spelers benaderen voor marketing- of klantenservice-doeleinden, maar het is altijd verstandig om de authenticiteit van dergelijke verzoeken te verifiëren door contact op te nemen met GGPoker via het officiële e-mailadres.

Daarnaast benadrukt GGPoker het belang van het gebruik van sterke wachtwoorden voor accounts en het regelmatig updaten van antivirus- en antimalware software op apparaten. Het is ook raadzaam om bekend te raken met veelvoorkomende technieken en verdachte situaties, zodat spelers zichzelf beter kunnen beschermen tegen dergelijke aanvallen.

GGPoker moedigt spelers aan om verdachte oproepen, berichten of e-mails onmiddellijk te melden aan de klantenservice. Contactgegevens voor de klantenservice worden verstrekt in de e-mail, inclusief een e-mailadres en telefoonnummer.

GGPoker biedt haar excuses aan voor eventueel ongemak of bezorgdheid die spelers hebben ervaren als gevolg van deze incidenten. De pokersite benadrukt dat ze actief bezig zijn met het aanpakken van deze vormen van oplichting en doet er alles aan om de veiligheid en beveiliging van hun spelers te waarborgen.

Het is belangrijk voor spelers om alert te blijven en deze waarschuwing serieus te nemen. Door bewust te zijn van de risico’s en voorzorgsmaatregelen te nemen, kunnen spelers zichzelf beschermen tegen phishing en vishing en genieten van een veilige online pokerervaring.