Golfer Phil Mickelson verloor ongeveer 100 miljoen dollar als gevolg van gokverslaving

Golfer Phil Mickelson verloor ongeveer 100 miljoen dollar als gevolg van gokverslaving

De bekende topgolfer Phil Mickelson heeft op X, voorheen Twitter, toegegeven te hebben geleden aan een gokverslaving. Door zijn gokverslaving zou de 53-jarige Amerikaan ongeveer honderd miljoen dollar hebben verspeeld. De eerste geruchten over een gokverslaving bij de golfer staken de kop op toen hij bij naam genoemd werd in de autobiografie van professioneel sportgokker Billy Walters.

Phil Mickelson, een van de meest succesvolle golfers aller tijden, heeft tijdens zijn golfcarrière grote successen gekend. Hij won 45 PGA Tours, waarvan zes majors, drie masters en twee PGA kampioenschappen. Echter, buiten de golfbaan bleek Mickelson minder fortuinlijk te zijn. Hij kampte namelijk al jaren met een gokverslaving.

Volgens de autobiografie van professioneel wedder Billy Walters heeft Mickelson in de afgelopen 30 jaar meer dan 100 miljoen dollar verloren met gokken. Dit verlies kwam voort uit een totale inzet van ongeveer 1 miljard dollar. Walters beschrijft in zijn boek ook hoe Mickelson regelmatig grote bedragen inzette op wedstrijden uit de NFL, NBA en MLB. Tussen 2010 en 2014 plaatste hij bijna 860 weddenschappen van 220.000 dollar en meer dan 1.100 weddenschappen van 110.000 dollar op deze Amerikaanse sporten.

Een opvallend detail uit het boek van Walters is dat Mickelson in 2012, tijdens de Ryder Cup waar hij zelf uitkwam voor Team USA, 400.000 dollar wilde inzetten. Mickelson ontkent dit echter ten stelligste. Dit jaar is Mickelson voor het eerst sinds 1993 niet actief als speler of (vice-)aanvoerder.

Billy Walters en Phil Mickelson hadden in 2008 een gokpartnership afgesloten, waardoor Walters belangrijke details over de gokverslaving van de golfer kon opnemen in zijn autobiografie. Mickelson heeft inmiddels erkend te hebben geleden aan een gokverslaving en heeft jarenlang professionele hulp gehad om tegen zijn verslaving te vechten. Hij heeft nu aangegeven niet meer te gokken.

Voor mensen die het gokken niet meer onder controle hebben, bestaat er de mogelijkheid om zichzelf in te schrijven in Cruks (Centraal Register Uitsluiting Kansspelen) via CruksRegister.nl. Eenmaal aangemeld voor deze gokstop, is het niet meer mogelijk om bij landgebonden en online casino’s te spelen. Hoewel Cruks een middel is, is het belangrijk om ook andere vormen van hulp te zoeken als men er alleen niet uitkomt.

Het is duidelijk dat de gokverslaving van Phil Mickelson een grote impact heeft gehad op zijn leven en dat hij veel geld heeft verloren door zijn verslaving. Hopelijk kan hij nu met de juiste hulp en ondersteuning zijn leven weer op de rails krijgen en zich volledig richten op zijn golfcarrière.