Lights Camera Bingo krijgt een waarschuwing van de ASA

De Advertising Standards Authority (ASA) heeft Lights Camera Bingo, een bingosite in het Verenigd Koninkrijk, een waarschuwing gegeven voor het overtreden van de reclameregels. De klacht ging over een melding die werd getoond in het tabblad van de internetbrowser wanneer spelers de website verlieten en een ander tabblad openden. De tekst naast het logo van Lights Camera Bingo veranderde in ‘Hey! Come back!’, wat volgens de klager spelers zou kunnen aanzetten tot intensiever gokgedrag.

Lights Camera Bingo verdedigde zich door te stellen dat de melding bedoeld was om spelers eraan te herinneren dat het tabblad niet was afgesloten. Het bedrijf beweerde dat slechts 5% van hun spelers via een desktop speelde en dat de melding ook alleen zichtbaar was voor Safari-gebruikers op mobiel. Bovendien stelde Lights Camera Bingo dat spelers die het tabblad niet afsloten, niet van plan waren om helemaal te stoppen met spelen.

De ASA verwierp deze argumenten en oordeelde dat de melding een vorm van marketing was en dus moest voldoen aan de richtlijnen in de CAP-code. De boodschap schond meerdere regels en kon spelers aanzetten tot intensiever gokgedrag, wat gokgerelateerde schade kan veroorzaken.

Als gevolg van de waarschuwing moet Lights Camera Bingo de melding uit het tabblad verwijderen en ervoor zorgen dat een dergelijke vorm van marketing in de toekomst niet meer wordt gebruikt.

Het is belangrijk dat reclame voor kansspelen voldoet aan de regels en richtlijnen om spelers te beschermen tegen mogelijke schade. De ASA speelt een cruciale rol bij het handhaven van deze regels en het waarborgen van een eerlijke en verantwoorde gokomgeving.