Nederlandse en Belgische spelers uitgeschakeld op Dag 5 van het 2023 WSOP Main Event

Nederlandse en Belgische spelers uitgeschakeld op Dag 5 van het 2023 WSOP Main Event

Op dinsdag vond Dag 5 van het $ 10.000 Main Event van de World Series of Poker (WSOP) plaats. Helaas werden alle Nederlandse en Belgische spelers vroegtijdig uitgeschakeld, waardoor er op Dag 6 geen vertegenwoordiging meer is uit deze landen. Ook voormalige winnaars Joe Hachem en Chris Moneymaker wisten de dag niet door te komen.

Dag 5 begon met meer dan vierhonderd spelers, waaronder twee Nederlanders en twee Belgen. Jonathan Abdellatif, Davidi Kitai, Bert van Doesburg en Albert Hoekendijk begonnen de dag met verschillende chipstacks. Van Doesburg had het geluk om aan de televisietafel te zitten met bekende spelers als Chris Moneymaker en Bill Klein.

Echter, Van Doesburg zag een bizarre hand tussen Stuart Taylor, Ryan Brown en Bill Klein, waarbij Taylor zijn pocket azen verloor tegen Klein’s pocket koningen en de aas-vrouw van Brown. Klein flopte echter een koning en leek de hand te winnen, maar op de river maakte Brown met zijn aas-vrouw een straat en won hij een enorme pot.

Helaas eindigde het toernooi voor Van Doesburg toen hij later met aas-vrouw all-in ging tegen de pocket azen van Brown. Dit keer hielden de azen stand en eindigde Van Doesburg op de 310e plaats voor $ 44.700. Kort daarna werden ook Albert Hoekendijk (295e plaats) en Jonathan Abdellatif (293e plaats) uitgeschakeld, beiden met dezelfde prijs van $ 44.700.

Davidi Kitai wist nog een payjump te maken en eindigde op de 170e plaats voor $ 58.500. In zijn laatste hand verloor hij met boer-tien suited van aas-zeven. Kitai was daarmee de beste presterende Nederlander in het Main Event.

De chipleader na Dag 5 was Zachary Hall met 16.310.000 chips. Hij werd gevolgd door Bryan Obregon, Liran Betito, Andrew Hulme en Joshua Payne. De top tien spelers zullen op Dag 6 strijden om de titel van het WSOP Main Event.

Het belooft een spannende dag te worden met veel actie en hopelijk kunnen de overgebleven spelers Nederland en België trots maken. We zullen zien wie er uiteindelijk met de felbegeerde titel vandoor gaat.