Voorbeschouwing Griekenland – Nederland: Mogelijkheid tot verdubbeling van je inzet bij overwinning Oranje

Voorbeschouwing Griekenland - Nederland: Mogelijkheid tot verdubbeling van je inzet bij overwinning Oranje

Maandag 16 oktober 2023 speelt Nederland een belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen directe concurrent Griekenland. Het Nederlands elftal staat op dit moment op de derde plaats in de groep, met drie punten achterstand op Griekenland. Een overwinning in deze wedstrijd zou een grote stap zijn richting kwalificatie voor het EK 2024 in Duitsland.

Helaas kan Oranje tijdens deze wedstrijd geen beroep doen op enkele sterkhouders. Sterspelers zoals Gakpo, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Memphis Depay zijn geblesseerd en zullen de wedstrijd moeten missen. Ook de keepers Mark Flekken en Justin Bijlow zijn geblesseerd, waardoor Bart Verbruggen waarschijnlijk zijn debuut zal maken. Ondanks de afwezigheid van deze spelers heeft Nederland nog steeds een sterke selectie, met spelers zoals Virgil van Dijk, Nathan Aké, Stefan de Vrij en Wout Weghorst.

Griekenland zal moeten winnen om kans te maken op directe plaatsing voor het EK 2024. Een speler om in de gaten te houden is Vangelis Pavlidis, speler van AZ. Hij verkeert momenteel in goede vorm en heeft al veel doelpunten gescoord in zowel de Eredivisie als in Europees verband. Andere spelers zoals Pantelis Hatzidiakos en Tasos Douvikas zullen de wedstrijd moeten missen vanwege blessures.

De historische balans tussen Griekenland en Nederland laat zien dat Nederland meestal de overhand heeft. Van de tien ontmoetingen heeft Nederland er acht gewonnen, met slechts één verlies. De laatste ontmoeting tussen beide teams eindigde in een 3-0 overwinning voor Nederland.

Bij de bookmakers is Nederland favoriet voor de overwinning. Een overwinning van Nederland levert op dit moment bij Unibet 2,02 keer je inleg op. Als je denkt dat Griekenland niet zal verliezen, kun je kijken naar de 1X double chance optie, waar bet365 een quotering van 1,91 voor geeft.

Onder Ronald Koeman is er een opvallende statistiek te benoemen: in alle zes interlands onder zijn leiding is er altijd meer dan 2,5 keer gescoord. Dit geldt zowel voor overwinningen als voor de enige nederlaag die Koeman heeft geleden. Ook bij Griekenland zijn er in 3 van de 5 officiële interlands dit jaar minimaal drie doelpunten gemaakt. Als je denkt dat er minstens drie doelpunten zullen vallen tijdens Griekenland – Nederland, kun je wedden op over 2,5 goals bij Jacks.nl met een quotering van 2,17.

Een speler om in de gaten te houden bij Griekenland is Anastasios Bakasetas. Hij schiet gemiddeld bijna 2 keer per wedstrijd op doel en neemt ook de vrije trappen voor zijn land. Als hij minimaal een keer op doel weet te schieten, levert dit bij Leo Vegas 1,78 keer je inleg op.

Kortom, de wedstrijd tussen Nederland en Griekenland belooft een spannende strijd te worden. Nederland is favoriet, maar Griekenland zal er alles aan doen om te winnen en kans te maken op directe plaatsing voor het EK 2024.