Wedden op de Johan Cruijff Schaal: Feyenoord – PSV

Wedden op de Johan Cruijff Schaal: Feyenoord - PSV

Niet op zaterdag, maar op vrijdagavond trappen landskampioen Feyenoord en bekerwinnaar PSV het Nederlandse voetbalseizoen af met de strijd om de Johan Cruijff Schaal. In deze preview vind je de laatste info over beide teams, en worden er tips gegeven wanneer je wil wedden op de Johan Cruijff Schaal.

Feyenoord en PSV zullen elkaar voor het eerst in 5 jaar treffen in de seizoensopening van het Nederlandse voetbal. De laatste keer dat ze tegen elkaar speelden voor de Johan Cruijff Schaal was in 2018, toen PSV de regerend landskampioen was en Feyenoord als bekerwinnaar mocht meedoen. Die wedstrijd eindigde na verlenging in 0-0, waarna Feyenoord won via strafschoppen. Dit was ook de laatste keer dat Feyenoord de Johan Cruijff Schaal won. In totaal heeft Feyenoord de trofee vier keer gewonnen, sinds de oprichting ervan in 1991. PSV is recordhouder in Nederland met dertien overwinningen. Vorig jaar won PSV de schaal in een spectaculaire wedstrijd tegen Ajax, die eindigde in 5-3.

Hoewel beide clubs tot de topclubs van Nederland behoren, hebben ze elkaar nog maar weinig ontmoet in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Sinds 1991 is de wedstrijd Feyenoord – PSV vijf keer gespeeld aan het begin van het seizoen. De komende ontmoeting is de zesde in totaal, maar de eerste keer sinds 1991 dat Feyenoord als kampioen aan de wedstrijd begint.

Feyenoord heeft onder leiding van Arne Slot een sterk fundament weten te creëren. In zijn eerste seizoen leidde Slot zijn ploeg naar de finale van de UEFA Conference League, waarin ze verloren van AS Roma. Het tweede jaar was nog succesvoller, met een kwartfinaleplaats in de Europa League. In de Eredivisie werd Feyenoord kampioen, ondanks het verlies van enkele belangrijke spelers. Feyenoord heeft zich deze zomer versterkt met spelers als Ramiz Zerrouki, Calvin Stengs en Ayase Ueda. Slot kan voortborduren op de kwaliteit van vorig jaar en Feyenoord wordt dan ook gezien als favoriet bij de bookmakers.

Bij PSV zijn er veel mutaties geweest tijdens de zomerstop. Peter Bosz is de nieuwe trainer en moet wennen aan een andere speelstijl. PSV heeft enkele belangrijke spelers zien vertrekken, zoals Xavi Simons, Cody Gakpo en Érick Gutiérrez. Er zijn ook nieuwe spelers aangetrokken, zoals Ricardo Pepi en Noa Lang. PSV heeft behoefte aan versterkingen, met name in de verdediging en als creatieve vervanger van Simons. De ploeg moet snel klaarstaan, aangezien ze enkele dagen na de Johan Cruijff Schaal al een belangrijke Champions League-voorronde wedstrijd moeten spelen.

De Johan Cruijff Schaal staat bekend om vroege doelpunten. In de laatste vijf edities is er vier keer binnen een kwartier gescoord. Als er dit jaar weer binnen een kwartier een doelpunt valt, krijg je bij TOTO een quotering van 2,75. Er vallen ook vaak veel doelpunten wanneer Feyenoord en PSV tegenover elkaar staan. Van de laatste tien ontmoetingen vielen er bij zes van de tien meer dan 3,5 doelpunten. Als je wilt wedden op meer dan 3,5 goals, krijg je bij Unibet een quotering van 2,95.

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal biedt ook verschillende speciale weddenschappen aan bij de bookmakers. Zo kun je wedden op beide teams die minstens 2 doelpunten scoren, Luuk de Jong die scoort met een kopbal, Feyenoord dat wint en Gimenez die